Datumwijziging

datumwijziging_5_175x140.jpg

Wanneer een team dat uitkomt in de B-categorie een wedstrijd niet kan spelen in het geplande weekend dan is het mogelijk de wedstrijd te verplaatsen. Dit kan door het verplaatsen van de ontmoeting naar een midweeks moment. De wedstrijd zal binnen één maand alsnog gespeeld moeten worden. 

Als leiders van teams met de tegenstander een alternatieve datum willen afspreken dienen zij zelf contact op te nemen met de tegenstander. Doe het wel in overleg met de wedstrijdsecretaris van Roda’46, want hij weet of er velden vrij zijn.

Als de tegenstander akkoord gaat met het verplaatsen van de wedstrijd dan geeft de thuisspelende vereniging dit vóór het geplande speelweekend of uiterlijk de maandag erna door aan de KNVB.

Teams die uitkomen in de A-categorie kunnen ook wedstrijden vooruit spelen of anders verplaatsen. Omdat deze competities gezien de promotie/degradatie regeling altijd uitgespeeld dienen te worden zijn hier de mogelijkheden beperkter. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de betreffende wedstrijdsecretaris.

Het verplaatsen van geplande wedstrijden naar door de KNVB ingeplande inhaalmogelijkheden is niet mogelijk. Zij gebruiken deze weekenden zelf voor eerder afgelaste/uitgestelde of bekerwedstrijden.

Indien er door beide verenigingen geen andere datum kan worden afgesproken, dan blijft de ontmoeting staan op de door de KNVB vastgestelde wedstrijddatum. Het elftal/team dat dan niet kan spelen (uitstel had aangevraagd) wordt dan door de KNVB aangemerkt als niet opgekomen. De competitieleider van de KNVB zal dan aangifte doen bij de tuchtcommissie van de voetbalbond wegens het niet opkomen met in elk geval een boete als gevolg.

 

Laatste wijziging: 2-2-2016