Datumwijziging

datumwijziging_5_175x140.jpg

Categorie A

In categorie A mag in onderling overleg tussen beide teams een wedstrijd alleen worden verplaatst naar een datum gelegen voor de oorspronkelijke wedstrijddatum. Binnen de periode van de flexibele winterstop (27/28 januari 2018 t/m 03/04 maart 2018) mag een wedstrijd ook naar achteren worden verplaatst.

Het verplaatsen van een wedstrijd telt niet mee als snipperdag.

Categorie B

In seizoen 2017/’18 mogen wedstrijden die vastgesteld staan in de periode van 23 september t/m 31 januari wel in onderling overleg verplaatst worden, maar deze moeten wel in deze periode gespeeld worden. Wedstrijden die vastgesteld staan in de periode van 1 januari t/m 1 juni mogen in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten gespeeld zijn voor de laatste twee competitierondes van 19/20 en 26/27 mei. De onderlinge afspraak moet zijn gemaakt vóór de oorspronkelijke speeldagdatum.

Algemeen

Als leiders of trainers van teams met de tegenstander een alternatieve datum willen afspreken dienen zij zelf contact op te nemen met de tegenstander. Doe het wel in overleg met de wedstrijdsecretaris van Roda’46, want hij weet of er velden vrij zijn.

Wanneer beide teams akkoord zijn wordt door de wedstrijdsecretaris van één van beide clubs een 'voorstel tot wijziging ingediend'. Deze wordt door de wedstrijdsecretaris van de andere club goed- of afgekeurd.

Het verplaatsen van geplande wedstrijden naar door de KNVB ingeplande inhaalmogelijkheden is niet mogelijk. Zij gebruiken deze weekenden zelf voor eerder afgelaste/uitgestelde of bekerwedstrijden.

Dit geldt voor alle wedstrijden in de categorie A en B, met uitzondering van de standaardteams heren, vrouwen tot en met de eerste klasse en alle divisiewedstrijden in het jeugdvoetbal. Alle betrokkenen krijgen nadien via de wedstrijdwijzigingen hiervan bericht. Binnen de acht dagen kan een wedstrijd alleen worden verplaatst in onderling overleg en met goedvinden van de competitieleider.

Indien er door beide verenigingen geen andere datum kan worden afgesproken, dan blijft de ontmoeting staan op de door de KNVB vastgestelde wedstrijddatum. Het elftal/team dat dan niet kan spelen (uitstel had aangevraagd) wordt dan door de KNVB aangemerkt als niet opgekomen. De competitieleider van de KNVB zal dan aangifte doen bij de tuchtcommissie van de voetbalbond wegens het niet opkomen met in elk geval een boete als gevolg.

 

Laatste wijziging: 19-2-2018