De Week Van De Scheidsrechter


7 t/m 15 oktober is het weer zover: De Week Van De Scheidsrechter.

Wekelijks hebben we bij Roda ’46 een flink aantal scheidsrechters actief die jouw wedstrijd graag in goede banen leiden.

De groep scheidsrechters zijn vrijwilligers die wekelijks van de scheidsrechterscommissie het programma ontvangen met het verzoek om “een wedstrijd te fluiten”. Soms krijgt de commissie wel eens de opmerking: “We hebben nog geen scheids, kunnen jullie een scheidsrechter toewijzen?”.

Het antwoord is dan meestal: ‘helaas niet’, want het zijn zoals gezegd: het zijn vrijwilligers die zich vrijwillig opgeven.

We zijn blij met onze scheidsrechters! Wekelijks trotseren ze weer en wind om een wedstrijd te leiden.

Net als voetballen is ook het fluiten van wedstrijden een hobby. Blijf daarom altijd respectvol als je het niet eens bent met een beslissing. Onze scheidsrechters moeten hun hobby uitvoeren zonder hulpmiddelen als onpartijdige assistenten, camerabeelden en een videoscheidsrechter. Ze beslissen ‘in a split second’ en dat doen ze onpartijdig en naar eer en geweten.

Omdat we blij zij met onze scheidsrechters aan jullie team de vraag: “Hoe ga je jouw scheidsrechter tijdens de Week Van De Scheidsrechter (dit weekend én volgend weekend) in het zonnetje zetten?”