Blauwbekkend met 3 punten naar huis!

Sporting da2 – Roda’46 da1 2-3

Dit weekend heerste er een Siberische kou over de velden. Stiekem hoopten we dat het zou gaan sneeuwen, omdat er dan waarschijnlijk niet gevoetbald zou worden. Het was namelijk totaal geen pretje om zondag op het veld te staan. Toch mochten we aantreden en stonden de Leusdense dames warm aangekleed bij de aftrap klaar.

Nadat vorige week van de koploper gewonnen was waren de dames erop gebrand vandaag ook weer drie punten te pakken. Medemiddenmoter Sporting was de gastheer die aan de zegekar gebonden moest worden.

Roda begon fel en drukte Sporting al snel terug op eigen helft. Er werd aardig gecombineerd maar de eerste kansen gingen maar nipt naast. De wind hadden we mee en vandaar dat er ook van afstand een paar keer geprobeerd werd de keepster te verrassen.

Sporting kon er slechts een enkele keer uitkomen, maar de verdediging stond als een huis. De aanvallen werden op tijd onschadelijk gemaakt en daarnaast werd er dan ook weer erg goed opgebouwd.

In de 25e minuut wisten we dan eindelijk wel het netje te vinden. Na een goede steekpass van Marit werd Nikol gelanceerd die door de verdediging sneed. In volle vaart kon ze de bal op de achterlijn nog goed voortrekken waar Marjo de bal snoeihard in de goal schoot. Een enorme blijdschap vanwege de voorsprong, maar ook het eerste doelpunt van Marjo in haar carrière.

De Roda-dames zetten hierna nog een tandje bij om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Weer werden er mooie kansen gecreëerd en was het tenslotte Mirjam die met een heerlijk afstandsschot de bal over de keepster heen krulde.

De rust werd tenslotte gretig aangepakt om op te warmen. We maakten ons op voor een tweede helft waarin we hopelijk de voorsprong verder konden uitbouwen. Toch kwamen we bijna letterlijk van een koude kermis thuis, want in de eerste 20 minuten raakten we onze voorsprong kwijt. De koude straffe wind die we nu tegen hadden was toch een lastigere tegenstander dan verwacht.

Even leek Roda de draad kwijt te zijn, maar de dames herpakten zichzelf goed. Enkele meiden wisselden van positie. Chelsea en Mirjam wisselden van linie en we konden weer wat meer druk zetten.
Met de uitgevallen Nikol misten we wel wat fysiek op het middenveld en dat pakte Mirjam daarna goed op. Het was flink ploeteren, niet altijd mooi en hoogdravend maar wel met de juiste passie.

In de 74e minuut kwam dan de beloning in wederom een voorsprong. Het was weer Mirjam die met een heerlijk afstandsschot de bal nipt over de keepster heen kreeg en ons zodoende op een 2-3 voorsprong zette. Met nog een kwartier te gaan was het zaak om de voorsprong vast te houden. Dit was af en toe nog erg spannend, maar met vereende krachten hielden we stand.

Al had Sandra niet veel te doen moest ze in de 83e minuut nog met een enorme katachtige reflex de bal uit de hoek ranselen. We konden weer even adem halen aangezien hij er dus niet inging. Na enkele minuten blessuretijd floot de scheids tenslotte af en namen we blauwbekkend de overwinning mee de kleedkamer in.