Buurman en De Korf inspireren de dames tot winst


Roda’46 da1 – Aurora da1 2-0

Op zaterdagavond werden de dames door hun sponsoren Bowlingcentrum De Korf en restaurant De Buurman heerlijk in de watten gelegd. Na eerst gezellig gebowld te hebben bij De Korf onder het genot van wat heerlijke hapjes en drankjes werd er daarna heerlijk genoten van de fantastische keuken van De Buurman. Afsluitend nog wat shotjes eigengemaakte limoncello en daarna al tactische teambespreking bij Monet gevoerd.

Dit was allemaal de opmaat voor de ontvangst van de koploper Aurora. In oktober werden we daar volledig weggespeeld en verloren de dames met 7-2. Het beloofde dan ook een zware dobber te worden voor de dames.

Na een goede warming-up mocht “Pupil van de Week” Isabella het goede voorbeeld geven. Ze schoot de bal na haar aftrap netjes in de linkerhoek en zette zo de toon.

Roda begon geconcentreerd aan de wedstrijd en de afgesproken verschuivingen binnen het team zorgde voor net wat meer balans.

Trainer Struijk zag een ploeg die tot op het bot gemotiveerd was en de tegenstander geen moment in de wedstrijd liet komen. Stuk voor stuk werden de duels gewonnen en werd er daarna vanuit de counter de aanval gezocht.

Verwacht werd dat er maar spaarzaam tot aanvallen overgegaan kon worden, maar juist door het brutale en stevige voetbal wist Roda constant de druk op de tegenstander hoog te houden en op die manier gevaarlijk te zijn op hun helft.

De verdediging stond als een huis en Annelies had met ondersteuning van Nikol het centrum goed onder controle.

De eerste aanvallen waren dan ook van Roda, maar de eerste schoten gingen maar nipt langszij. Steeds meer ging de ploeg in zichzelf geloven en er kwam een bepaalde flair in de ploeg die ervoor zorgde dat de hele ploeg boven zichzelf uitstak.

Het was Nikol die in de 18e minuut zich goed vrij liep na een steekpass. Ze liet haar verdedigster haar hakken zien en wist de bal prachtig tussen uit benen van de uitkomende keepster te schieten, waarna het netje bolde en de 1-0 op het scorebord kwam.  Toch wel verrassend had Roda de leiding genomen en Aurora probeerde de druk op te voeren. De laatste vrouw moest meer gaan inschuiven en de druk op het middenveld vergroten. Dit werd goed opgepakt door de voorhoede die meer en sneller druk op haar gingen zetten om de angel er uit te halen. Roda bleef maar afjagen en dit koste flink wat energie.
De laatste tien minuten nam Aurora het initiatief meer naar zich toe, en Roda werd achteruit gedrukt. Toch hield de ploeg zeer goed stand en kon Sandra haar goal netjes schoon houden.

In de rust knalrode koppies en opgewonden gepraat. Dit had niemand verwacht, maar duidelijk was dat we onze huid duur zouden verkopen. Aurora zou er een schepje bovenop doen en dat moesten we zeker het eerste kwartier proberen te gaan overleven. Dat lukte wonderwel goed. Aurora zette nog meer druk en dat leverde onze voorhoede wel meer ruimte op. Die probeerden we met de snelheid van Chelsea te benutten, die weer haar derde long vandaag mocht aanspreken. Dat kost soms even weer wat pijn en ademproblemen, maar daarna bleef ze een ware plaag voor de verdediging.
Als trainer is het prachtig om je team dan op te zwepen en te zien dat iedereen vandaag echt bijna boven zichzelf uit weet te stijgen.

Prachtig voor de club is het ook om te zien hoe Laura en Anouk uit O17 ook moeiteloos mee kunnen draaien in deze wedstrijd. Dat toont aan dat er goede speelsters achter de hand staan en het werk van de jeugdtrainers hun vruchten afwerpen. Laura is een speelster die ondanks haar leeftijd ook een extraatje kan brengen binnen ons team met haar vechtlust en voetbalkwaliteiten. Ze stuurde meermaals de andere speelsters goed diep weg, maar de kansen werden net niet verzilverd.

Het was nagels bijten aan de zijkant. De vermoeidheid sloop in de ploeg en leidde hopelijk niet tot een foutje ergens, want dat verdiende niemand. In de 82e minuut wist Chelsea haar snelheid goed te benutten en sneed door de verdediging heen. Oog in oog met de keeper wist ze nu haar zenuwen te bedwingen de Roda op een verdiende 2-0 voorsprong te zetten.

De blijdschap was enorm, maar nu was het zaak om de boel op slot te gooien en op die manier de drie punten niet in gevaar te laten komen. Nadat de scheids tenslotte affloot was het ongeloof af te lezen op alle gezichten.

Niemand had dit van te voren durven dromen, maar het toonde maar weer aan dat er kwaliteit genoeg in de ploeg aanwezig is. Als iedereen er volop voor gaat en de duels gewonnen worden, kunnen we van veel ploegen gewoon winnen.

Na afloop smaakten het schaaltje en de drankjes dan ook heel erg goed. De trainer is echt verschrikkelijk trots op zijn meiden en hoopt dat we dit ook de komende weken op de mat kunnen tonen. Dat zou een visitekaartje zijn voor het damesvoetbal binnen Roda.