Dames 2 van Roda'46 stiekem met 12 man??

Patries maakte een schitterend doelpunt

Roda 46 Vr2- Waterwijk Vr1  4-2

RODA Dms2 STIEKEM MET 12 MAN???

Vandaag stond de wedstrijd tegen de dames van Waterwijk op het programma. Gezien de stand (hekkensluiter) moesten wij van deze tegenstander kunnen winnen. Nadat Ellen de opstelling bekend had gemaakt werden we door Kim getrakteerd op een heerlijke plak cake met blauwe en roze muisjes. Een half seizoen was voor Kim lang genoeg in dames 2 en gaat genieten van haar zwangerschap J. Bij deze nogmaals gefeliciteerd Kim.

We begonnen erg slap aan de wedstrijd we pasten ons niveau aan aan de tegenstander. Het duurden dan ook even voordat we ons eigen spel gingen oppakken en de druk naar voren gingen uitoefenen. Ver kwam Waterwijk niet want dan was het de goed staande verdediging wel die de bal weg werkte. Oh en tip voor Djoeke als je iemand wilt terug pakken kijk dan eerst naar de juiste schoenen wink-emoticon. Na 27 minuten was het Patries die een slecht weg gewerkte bal van Waterwijk van zo’n 25 meter het goal inschoot. Waar Patries liefst gelijk wilde wisselen (hoogtepunt moet je stoppen) bleven we tot de rust met deze opstelling spelen.

In de rust besloot Ellen enkele wissels in te brengen en hier en daar wat posities te wisselen. Dit pakte goed uit want al in de 47ste minuut was het Mirjam die de bal over de ver uitkomende keeper heen wist te schieten. Dit gaf ons uiteraard inspiratie om de druk voorin hoog te houden en in de 50ste minuut was het Tineke die scoorde uit een goede pass van Mirjam. En als je denkt dat we een tikkeltje rustiger zouden gaan spelen dan heb je het mis want in de 54ste minuut was het nogmaals Tineke die de keeper door de benen passeerde.

Waterwijk ging steeds aanvallender voetballen maar onze verdediging en middenveld deden wat ze de hele wedstrijd al deden, en haalde de ene na de andere aanval eruit. Maar wat we vorige week ook al ervaarde verslapte wij toch hierdoor kon Waterwijk nog tweemaal scoren. Volgende week spelen we thuis tegen Houten Vr2 we zijn gebrand om te winnen aangezien we de uitwedstrijd onnodig verloren hadden met 3-0.

Tot volgende week 11 uur op het Burgemeerster Buiningpark.