Kwartje valt eindelijk goed voor dames Roda'46

Vriendenschaar da1 – Roda’46 da1 1-2 (1-0)

Op de verjaardag van Danielle, die heerlijke cupcakes had gebakken, mochten de dames een flinke reis ondernemen naar Culemborg toe. Daar mochten we aantreden tegen Vriendenschaar, de promovendus die tot nu toe in de top 3 stond. Trainer Struijk had de ploeg al gewaarschuwd voor de ploeg die vorig jaar op het gemak kampioen was geworden, met een gevaarlijke spits.

De wedstrijd begon lekker, de stromende regen had het oude kunstgrasveld al lekker gesproeid dus de bal kon goed rollen. Het spel golfde in het begin heen en weer en de duels op het middenveld beslisten al snel welke ploeg de overhand zou krijgen. Doordat Annelies de spelverdeler uitschakelde kon Roda het initiatief naar zich toetrekken. Nikol, Mirjam en Chelsea waren voorin flink aan het trekken en sleuren en losten de eerste schoten op het doel van de tegenstander. Helaas miste nog even de scherpte om het netje te laten bollen. Maar ook Vriendenschaar deed een flinke duit in het zakkie, maar de verdediging stond vandaag als een huis. Met Nathalie en Laura in het midden kwam de gevaarlijk spits maar niet aan haar spel toe en Daan en Lizzy hielden de backposities dusdanig bezet dat er ook maar moeilijk een voorzet kwam.

In de 32e minuut was Mirjam zeer dichtbij maar zag haar schot maar nipt weggetikt worden door de keepster die de bal met al het geluk via de lat weer in de handen terug kreeg.

Aan de zijkant waren we echt aan het genieten hoe de volledige ploeg als een machine draaide en er diverse mooie acties kwamen die helaas net niet verzilverd konden worden. Dat Vriendenschaar vlak voor rust op een 1-0 voorsprong kwam met flink wat geluk was dan ook een terechte domper.

In de rust de kalmte bewaard en trotse woorden naar elkaar geuit over het vertoonde spel. Dat zou de basis moeten zijn voor de tweede helft.

Die tweede helft begon goed met een aanvallend Roda en de beloning viel al snel. Het was Nikol die goed haar lijf gebruikte bij haar duel met haar tegenstander en zo de weg vrijmaakte richting de keepster. Ze prikte in de 49e minuut beheerst binnen en zette ons op die manier naast Vriendenschaar. Daarna ging Roda op jacht naar de voorsprong en zette eens flink aan. Vriendenschaar werd flink terug gedrongen en liepen een paar blessures op, waaronder zelfs een keeper. Onze keepster Sandra moest in 56e minuut goed ingrijpen toen de Culemborgse spits op haar af kwam, maar wist de bal goed van haar voet af te pakken.

In de 59e minuut was het weer Nikol die, nu op aangeven van Marjoke, door de verdediging heen sneed en de stand in ons voordeel liet veranderen: 1-2.

Vriendenschaar moest meer risico gaan nemen en probeerde de snelheid van hun rechtsbuiten te gebruiken. Lizzy raakte er bijna door uitgeput, maar wist telkens weer op karakter haar onschadelijk te maken. Op de bank waren we er niet gerust op, want ondanks de voorsprong kon een lullige counter ons toch weer tegen werken. Vandaar dat we de aanval bleven zoeken. Helaas had Mirjam vandaag haar dag niet en zag zij ook haar kans voor open goal langszij gaan.

Het slot was slopend voor beide teams en meiden liepen op hun laatste tandvlees. Toen de goed leidende scheidsrechter na 8 minuten blessuretijd affloot was de blijdschap en ontlading groot. Eindelijk drie punten in de zak mee terug naar Leusden. En die waren niet meer dan verdiend.
Vanaf de zijkant hebben we genoten van alle speelsters. Stuk voor stuk stak iedereen vandaag in vorm en dit toonde aan dat we als team op de goede weg zijn. Volgende week is er weer een thuiswedstrijd en zullen we mogen aantreden tegen Sporting’70 uit Utrecht.