Passie en strijd zonder winnaars


Terwijl een heerlijk lentezonnetje Leusden heerlijk verwarmde mochten de Leusdense dames vandaag SVF uit Cothen ontvangen. De uitwedstrijd stond iedereen nog in het geheugen gegrift. Na een 3-1 achterstand waren de dames met 10 meiden terug gekomen tot een 3-3. Dat was een wedstrijd waar de vonken soms letterlijk vanaf spatten en dat zou vandaag ook best weer kunnen gebeuren.

Vanaf de eerste minuut werd er door beide teams gelijk de toon gezet. SVF begon zoals verwacht met de nodige fysieke inzet, maar dat zorgde er ook voor dat bij Roda het tempo een stuk hoger moest. Diverse slidings zorgden er namelijk voor dat er niet teveel met de bal gelopen kon worden. Miriam en Chelsea hadden vandaag van plek gewisseld en dat pakte zeer goed uit. Chelsea kon met haar snelheid menig steekpassje onderscheppen en wist samen met Daan, Marit en Nathalie de aanval op tijd te stoppen. Voor de enkele doorbraak stond onze betrouwbare Sandra weer goed op haar post. De aanvallen golfden regelmatig op en neer en we konden een paar keer de snelheid van Ellen gebruiken over de rechterkant.
In de 23e minuut kwam Roda even goed weg toen een meid plots voor bijna open doel de bal voor haar voeten kreeg, maar van schrik naast schoot.
Waar SVF op zich genoeg voetballende kwaliteiten bezit en dat met positief coachen vast goed kan groeien hebben ze een begeleiding die dat positieve wel erg mist. Na een half uur werd de trainer van SVF achter de omheiing gestuurd wegens voortdurend commentaar. Dat zorgde voor enkele irritaties, maar Roda ging daar heel volwassen mee om.
Een goede steekpass over links door Melanie zorgde ervoor dat Nikol weggestuurd, maar de keepster kon daar ternauwernood een stokje voor steken. Een botsing volgde maar beide wisten weer op te krabbelen en door te spelen.
Ondanks de drinkpauze op een kwart was iedereen blij met de echte rust en kon er in de kleedkamer uitgepuft worden. Met de nodige liters water in de keel en nek werden er wat kanttekeningen geplaatst om van daaruit door te bouwen. Gewezen op het gevaar van gemakzucht moest iedereen scherp beginnen.
Die woorden waren goed opgenomen, want waar Roda normaal gesproken op zulke momenten haar slippertjes kent was er nu scherpte in de ploeg. Roda zette de tweede helft steeds meer aan en drukte SVF terug op eigen helft. Die ging meer op de counter spelen en dat leverde soms toch gevaar op, maar kon op tijd onschadelijk gemaakt worden.
Ondanks de warmte bleven beide ploegen strijden om de winst en dat was mooi om te zien. Als leiding kan je trots dan zijn op alle spelers die er voor elkaar en met elkaar alles aan deden om toch de overwinning te behalen.
Richting het eindsignaal was er een rode kaart voor de nummer 5 van SVF die gedurende de hele wedstrijd toch het meest fysiek de strijd inging. Complimenten voor de aanvoerder van SVF die bij de diverse opmerkingen van de zijkant wel heel verstandige woorden sprak om de gemoederen te bedaren.
Vlak voor tijd nog een dot van een kans voor SVF die voor open doel gemist werd. Roda was gewaarschuwd en zag zelf nog enkele schoten maar nipt langszij gaan. In de 90e minuut een uitbraak van SVF, een voorzet en een doelpunt. Juichende Cothense dames, maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd, waarna de goed leidende scheidsrechter besloot de treffer af te keuren. Natuurlijk teleurstelling bij SVF, maar het zou ook zeker onverdiend zijn geweest.
Na het laatste fluitsignaal werden de punten terecht verdeeld tussen beide ploegen. 

Onze pupil van de week Esra mocht een hooghoud wedstrijd doen tegen Mirjam. Waren haar krachten op na een zware wedstrijd of was Esra gewoon zo goed? Onze pupil won trots het wedstrijdje. Hierna kon er lekker buiten op het terras weer flink het vochtpeil worden aangevuld.