Puzzel voor Struijk levert geen punten op

De dag begon vol hoofdbrekens voor trainer Struijk. Danielle en Marjoke genoten van een verdiende skivakantie, Nikol was vorig weekend met een hamstring blessure al uitgevallen en Nadine en Tamara meldden zich helaas ziek af. Gelukkig kunnen we in dit soort situaties dan terugvallen op geweldige jeugdspelers. Anouk, Celeste en Noelle sloten aan om ons team te complementeren. Daarnaast ging Anouk ondanks haar blessure voor uiterste nood ook nog plaats nemen op de bank. De uit wedstrijd tegen Vriendenschaar werd met de nodige strijd en moeite gewonnen, dus wisten de dames dat ze ook nu weer flink aan de bak moesten.

Nadat de pupil van de week Isa de toss had genomen werd er afgetrapt. Roda besloot eerst wat af te wachten om te zien hoe Vriendenschaar zou spelen en iedereen ook te laten wennen aan de gewisselde posities. Na de eerste tien minuten goed door te zijn gekomen begon Roda langzaam aan het initiatief naar zich toe te trekken. Voorin werd Ellen regelmatig weggestuurd en ook Annelies liet zich veelvuldig voorin zien. Helaas blijkt het linkerbeen van Ellen wat minder hard te schieten dan haar rechter, anders had Roda een voorsprong kunnen bereiken. Ook Vriendenschaar liet zich niet onbetuigd en wisten door goed doorschuiven het Roda aardig moeilijk te maken. Even dreigden we uit de organisatie te raken en moesten we elkaar corrigeren. Doordat Vriendenschaar meer snelheid in de ploeg had konden zij beter gebruik maken van positiewisselingen, maar Roda wist daar tenslotte toch een weerwoord op te geven.
Zo leken we met een 0-0 stand de rust in te kunnen gaan om daar goed bij te kunnen tanken. Maar in de 42e minuut verslikten de Roda dames zich in een razendsnelle counter die de voorsprong voor Vriendenschaar betekende. Twee minuten later een mokerslag toen de bal net tussen verdediging en Sandra viel en de spits van Vriendenschaar de bal net langs Sandra kon werken. Zo gingen we plots met een 0-2 achterstand de rust in.

In die rust moest er toch met de ploeg even goed gesproken worden. Feit blijft dat het teamsport blijft ondanks fouten of juist prachtige acties. Zaken werden uitgesproken en de schouders gingen eronder voor de tweede helft. Roda kwam goed voor de dag en wist Vriendenschaar steeds verder terug te drukken. Het was fijn om te zien hoe goed de jonge jeugdspelers van zich lieten spreken. De meiden blijken van zeer goede toegevoegde waarde te zijn en gingen zelf ook voorop in de strijd. Noelle wist op de flanken haar verdedigsters regelmatig te ontlopen en de combinatie aan te gaan. Helaas wist de Culemborgse goalie telkens een sta in de weg te zijn. In de 62e minuut was de omschakeling van Vriendenschaar wel weer dodelijk en maakten ze de 0-3. Gelukkig was het Ellen die vlak daarna toch weer de aansluiting wist te vinden door de bal in het goal te frummelen.

Roda perste er een gigantisch slotoffensief uit. De verdediging van Vriendenschaar had het erg zwaar. Mirjam mocht een paar keer ook proberen van afstand via een vrije trap te scoren, maar die gingen maar nipt naast. Aan de andere kant bleef Sandra ook goed op haar post en wist nog enkele aanvallen onschadelijk te maken.
In de 78e minuut juichte iedereen van Roda toen ellen in duel met de keepster de 2-3 scoorde. Helaas werd deze wegens hinderen afgekeurd. De nodige kansen volgden maar gingen ieder maar telkens nipt naast.
Tenslotte blies de scheids af en bleef Roda met lege handen achter. Geen drie punten vandaag, maar ondanks de vele afwezigen gezien dat er met behulp van de nodige jeugdspelers een team stond die knokte voor elke meter. Komend weekend zijn we paaseieren zoeken en de week erop zal SVF op bezoek komen. Daar hebben we nog een appeltje mee te schillen dus hopelijk volgen dan weer de drie punten.