Roda Da2 uitgeschakeld door Buitenboys Da1

Buitenboys VR1 - Roda'46 VR2 4-1

Afgelopen zondag speelden wij uit tegen Buitenboys voor een plek in de kwart finale van de beker. In de competitie hadden we al een keer tegen ze gespeeld dus we wisten wat we konden verwachten. Snelle spitsen en een ijzersterke verdediging. Buitenboys staat dan ook bovenaan in de competitie.

Verrassend genoeg was het Roda die het eerste doelpunt maakte. Mirjam liep slim achter de verdediging langs en tikte een voorzet zo in de goal, waar Buitenboys dacht dat dit buitenspel was, stond het nu mooi 0-1 voor Roda!

Deze voorsprong hebben we helaas niet lang kunnen behouden. Een steekbal achter de verdediging werd door de spits van Buitenboys in de goal geschoten. 1-1.
Snel daarna was het weer Buitenboys dat scoorde, deze keer van een behoorlijk verre afstand. 2-1.

Roda kreeg nog een aantal kansjes om de stand gelijk te trekken via Tineke, Dianne en Mirjam maar helaas werden de kansen niet verzilverd. Vlak voor rust scoorde Buitenboys helaas de 3-1.

Na rust kwamen Ingeborg, Manon en Carmen het veld in. We begonnen sterk aan de 2de helft. We creëerden niet heel veel kansen maar gaven ook weinig weg. Shannon kwam in het veld en zorgde voor wat meer aanvallende acties maar helaas kregen we juist toen een doelpunt tegen. 4-1. Een afstandsschot waar we gewoon pech hadden dat die erin vloog. Hierna hebben we nog een paar kleine kansen gehad maar dit heeft niks opgeleverd.

De jonge scheidsrechter floot af met een 4-1 eindstand, hiermee zijn wij uitgeschakeld voor de beker. Volgende week spelen we thuis voor de competitie tegen deze zelfde tegenstander. Tot volgende week Buitenboys, dan winnen wij!