Roda dames winnen latje-trapwedstrijd

Roda dames winnen latje-trapwedstrijd Roda’46 da1 – Hooglanderveen da1 1-2 Onder het genot van een snedige koude oostenwind mochten de Leusdense dames aantreden tegen de dames van Hooglanderveen. Op papier leek het een wedstrijd die Roda kon winnen, maar ja….kon winnen is anders dan zullen winnen.

De wedstrijd begon voortvarend zoals eigenlijk verwacht. Roda had veel balbezit en speelde veel op de helft van Hooglanderveen. De voorhoede probeerde het veld breed te houden en op die manier tot goede aanvallen te komen. Dat lukte vrij aardig, alleen binnen de 16 ontbrak het aan scherpte. Diverse kansen werden gecreëerd, maar gingen of voorlangs, of miraculeus in de handen van de keepster of de paal en lat stonden een doelpunt in de weg.

Hooglanderveen probeerde ook spaarzaam uit te breken, maar meestal kon dit tijdig onderschept wordt. In de 40e minuut scoorde Hooglanderveen geheel tegen het wedstrijdbeeld in de 0-1. Dit paste volledig bij de wetten van het voetbal, als je niet scoort dan doet de tegenstander het wel.

In de rust werd er niet gewanhoopt. Met een schepje er bovenop en iets meer precisie moest de overwinning wel binnengesleept kunnen worden. Roda bleef hartstochtelijk aanvallen, maar ook de tweede helft had de keepster het engeltje op haar lat gezet. Het was om soms zo gek van te worden aan de zijkant. Nog meer druk, Mirjam die veel meer doorschuift en hopelijk wat kan doorbreken.

En dan plots weer de deksel op de neus, Hooglanderveen scoort in de 75e minuut de 0-2. Even zakt de moed je dan in de schoenen, maar een slotoffensief werd eruit geperst. Het eindige niet in de beloning van punten, maar wel tenslotte in een doelpunt. Het was Marit den Haak die in de 90e minuut de bal op haar slof nam en de bal van 20 meter over de keeper heen plaatste. Het was helaas te weinig om de winst binnen te slepen.

Emma bedankt dat je met ons mee liep deze wedstrijd als pupil van de week. Jij hebt wel laten zien hoe de dames moeten scoren!

Anouk Ernsten was bij de wedstrijd om foto's te maken.

Wil je een foto nabestellen? Dat kan! Voor 5 euro (digitaal groot bestand) of 5,50 (fotoformaat 10 bij 15) heb je al een foto. Grote maten zijn ook mogelijk. Stuur dan even een mailtje voor de prijzen.