Roda laat zich overrompelen ’t Goy da2 – Roda’46 da1 4 – 1


In de zeer vroege ochtend mocht Roda aantreden in en tegen ’t Goy. Om 10 uur ’s ochtends moest er afgetrapt worden, maar het was nog even spannend of dit wel zou gebeuren. Toen de ploeg aan was gekomen moest het veld nog gekeurd worden en omdat er nog de nodige ijs op het veld lag was het even afwachten. Gelukkig werd het in de warming-up al snel door de voetstappen verwijderd en konden de ploegen dan toch beginnen.

Waarschijnlijk was het ijs van het veld verplaatst in de benen van de Roda dames, want de eerste helft was abonimabel slecht. Binnen tien minuten stonden we al 2-0 achter en werden we van het kastje naar de muur gestuurd. Te slap voetbal, niet goed doordekken zorgden ervoor dat ’t Goy naar een monsterscore zou uit kunnen lopen.

Gelukkig wist Roda zich langzaam wat te herpakken, maar kon niet voorkomen dat ’t Goy dankzij een prachtig schot in de kruising met 3-0 ging rusten. De wedstrijd leek gespeeld en de koppies waren aardig omlaag. In de rust volgde toch een flinke donderspeech, waarin er haarfijn uitgelegd werd dat dit echt onze eigen schuld was. De ploeg kan niet zonder werklust een wedstrijd winnen en dat hadden we op dit moment nodeloos gemist.

De tweede helft was van een heel ander kaliber. Alsof er magische krachten in de befaamde cupcakes zat weet ik niet, maar Roda vocht nu voor alles wat het waard was. Duels werden gewonnen en de tegenstander fel afgejaagd. In de 54e minuut werd dit beloond met een doelpunt. Annelies ging goed door en gaf de bal voor op Chelsea die het netje liet bollen.

Het geloof was weer volledig terug in de ploeg, vanaf de zijkant was het in ieder geval genieten om de beleving bij de meiden nu te zien. Bijna had Nikol zelfs de aansluitingstreffer kunnen maken maar de keepster van ’t Goy was een echte sta-in-de-weg vandaag. Dat ’t Goy tenslotte nog de 4-1 maakte was inherent aan de immense druk naar voren, waardoor er ook gaten achterin soms ontstonden.

Volgende week spelen we thuis op een beter tijdstip tegen Hooglanderveen. Als de ploeg de inzet en beleving van de tweede helft zal laten zien dan twijfel ik er niet aan of we zullen winnen.