Roda'46 Vr1 lijdt tegen Hoogland eerste puntenverlies

Afgelopen zondag was het dan zo ver: de derby tegen Hoogland. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden omdat het hierbij ging om de nummer 1 en 2 van de competitie. Pupil van de week Dewi had al laten zien te kunnen scoren, waarna het onze taak was dit te doen.

Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd. Het baltempo lag erg hoog. Onze verdediging had het moeilijk met de spitsen van Hoogland. Ze wisselen veel van positie en hadden geen rugnummers. Hoogland was de eerste ploeg die scoorde maar helaas voor hen werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.  Ook wij kregen wat kansen via Carressa en Melina maar deze werden nog niet verzilverd. De grootste kans van in de eerste helft was voor Hoogland, toen keepster Sandra de bal losliet en een speelster van Hoogland de bal zo in het doel kon tikken. Gelukkig voor ons schoot ze over het doel. Even later belande een goede vrije trap van Nadine op het hoofd van Mirjam, welke in het doel werd gekopt. Helaas voor ons werd ook dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Met een brilstand gingen we de rust in. Dirk was erg tevreden over ons goede spel en het hoge tempo. Dit moesten we voortzetten in de tweede helft.

De tweede helft begonnen we weer zoals we de eerste helft geëindigd waren. Toch merkten we dat Hoogland meer gas gaf opzoek naar een doelpunt. We werden op eigen helft gedreven en probeerden elke aanval van Hoogland af te slaan. De verdediging bestaande uit Daan (later Carmen), Chelsea, Mirjam en Nathalie stond erg sterk. Hoogland raakte steeds meer gefrustreerd dat hun aanvallen niks opleverden. Met Ellen, Nikol, Annelies en Nadine (later Melanie) op het middenveld hoopten we op een snelle counter.

Het bleef heel lang 0-0 en het leek er ook op dat de wedstrijd in deze stand zou eindigen. In de 90ste minuut kregen wij een ingooi mee dachten wij, omdat de scheidsrechter onze kant op wees. De scheidsrechter kwam terug op zijn beslissing en gaf de ingooi toch aan Hoogland. Zij maakten hier goed gebruik van, want ze gooide heel snel in. Hierdoor kon één speelster van Hoogland zo doorlopen en een voorzet geven op de vrijlopende spits. Deze tikte op haar manier de bal in het doel, 0-1. Dit was ontzettend balen!

Hierna hebben we er nog alles aangedaan om de 1-1 te maken. Mirjam schoof naar voren en Nikol werd nog in het veld gebracht. We waren heel dichtbij toen Melina op doel schoot maar helaas belande de bal op de lat. Jammer genoeg voor ons waren de laatste minuten niet genoeg om een gelijkmaker te maken. Na ruim 95 minuten spelen, floot de scheidsrechter af. Teleurgesteld verlieten we het veld.

Volgende week zijn we vrij. De week erna spelen we weer thuis, BFC is dan de tegenstander.