Roda'46 VR1 wint eerste wedstrijd nacompetitie

SJO MEC/Bredevoort Vr1 – Roda 46 VR1 0-3

Maandagochtend 08:00, terwijl de meeste mensen nog heerlijk lagen te slapen stonden de dames van Roda al op de club. Een belangrijke wedstrijd stond voor vandaag op het programma, de eerste van (hopelijk) vier nacompetitie wedstrijden. De wedstrijd begon pas om 11:00, maar gezien de dames ongeveer bij de Duitse grens moesten spelen, moest iedereen vroeg uit de veren.

Een aantal speelsters had hier van te voren goed over nagedacht en besloten om de avond van te voren al af te reizen richting het Oosten. Dàt en de roze nagellak hebben duidelijk geholpen, want twee van de drie doelpunten plus één assist kwam van de overnachters.
Om half tien kwamen we in Winterswijk aan, waardoor er nog genoeg tijd was om een klein half uurtje bij te komen van de autoreis alvorens moest worden omgekleed.

We begonnen de wedstrijd in ons inmiddels vertrouwde 4-5-1 systeem, sterke verdediging, dynamisch middenveld met twee snelle buitenspelers en een balvaste spits. Dat resulteerde na de eerste helft in een 2-0 voorsprong. Na strakke dieptepasses van Simone en Shannon scoorde Rowan twee maal op identieke wijze. De tegenstander had geen antwoord op ons veldspel en kwamen er in de eerste helft dan ook niet aan te pas. Op een kans uit een corner na zijn zij eigenlijk niet in de buurt van ons doel geweest.

In tweede helft verving Tineke, Nikol en gingen we op dezelfde voet verder. Na een goede actie van Tineke aan de linker kant van het veld gaf zij de bal voor en tikte Simone de bal in het doel, 0-3 tevens de eindstand van de wedstrijd. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd zakten wij iets in, waardoor SJO MEC meer aan de bal kwam, tot echte grote kansen heeft dit echter niet geleid. Tegen het eind van de wedstrijd kwam Djoeke binnen de lijnen om de verdediging te versterken.