Mirjam Roorda scoorde beide goals

Roda '46 Da1 - Achterveld Da2   2-0

Een goed begin is het halve werk.

Vier weken geleden begonnen we met een kleine enthousiaste groep dames aan het nieuwe seizoen. Gaandeweg kwamen er diverse nieuwe gezichten maar ook enkele oud gedienden hun opwachting maken op het veld. De doelstelling werd gezamenlijk bepaald: met veel plezier enthousiasme kweken en van daaruit groeien als team.

Vandaag was als team de eerste testcase : de derby tegen Achterveld in een stralend zonnetje. Na de wedstrijdbespreking volgde er pittige warming up die voor een goede wedstrijdstart zorgde. Diverse spelers moesten wennen aan nieuwe posities en andere speelsters om zich heen, maar de basis stond al snel goed. De verdediging stond vandaag als een huis en dat biedt voor een team mogelijkheden. Over en weer kwamen er wat kansen maar er werd niet gescoord.

In de rust werden er wat punten doorgenomen om Achterveld minder in het spel te laten komen. Dat lukte aardig al kwamen we goed weg toen de spits van Achterveld voor een nagenoeg leeg doel naast schoot. Vlak daarna was het Mirjam Roorda die de tip van de trainer opvolgde door brutaler haar kansen zelf af te ronden . Haar schuiver liet de keepster kansloos en bracht de 1-0 op het scorebord.

Hierna nam Achterveld wat meer initiatief maar kon niet doordrukken. In de 79e minuut gooide Mirjam de wedstrijd op slot door een vrije trap vanaf de 16 perfect in de rechterkruising te schieten.

Zo eindigde de eerste bekerwedstrijd in een goede 2-0 winst en werd de schaal van de trainer gretig geaccepteerd. Over twee weken volgt de uitwedstrijd tegen Quick. We zullen zien welke stappen er dan gemaakt zullen zijn.