AFC B1 kaapt titel weg voor neus van Roda'46 B1

De laatste speelronde in de tweede divisie had niet beter kunnen worden geprogrammeerd. AFC B1 en Roda'46 B1 stonden op de eerste en tweede plaats en moesten zaterdag onderling uitmaken wie zich kampioen mocht noemen en zou  promoveren naar de eerste divisie. AFC stond twee punten voor op Roda en had dus genoeg aan een gelijkspel. Roda moest winnen om de titel mee te nemen naar Leusden.

AFC bleek zaterdag echter te sterk voor de Leusdenaren. De Amsterdammers hadden het beste van het spel. Al snel keek het team van trainer Jeroen de Zwaan tegen een achterstand van 2-0 aan. In de tweede helft herpakte Roda zich, maar toen de wedstrijd afgelopen was stond er toch 3-0 op het scorebord en ging AFC aan de haal met de titel.

Jeroen de Zwaan: 'Een teleurstellend resultaat, maar we hebben karakter getoond in de 2e helft. We moeten ons nu herpakken als team en klaarmaken voor de nacompetitie voor promotie en en bekerfinale! Er is nog genoeg om voor te spelen!'

Op 21 mei wordt bij Legmeervogels de finale van het bekertoernooi gespeeld. Tegenstander van Roda'46 B1 is ......... AFC B1. Een mooie kans op revanche.