B1 verslaat VVV/Helmond Sport in nacompetitie

Quentin Oliekan torent hoog boven zijn tegenstanders uit en kopt de 2-0 binnen

In de nacompetitie voor promotie naar de eerste divisie heeft Roda'46 zaterdag met 2-1 gewonnen van VVV/Helmond Sport. Gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd een terechte zege voor de Leusdense ploeg. Maar in de slotfase van de ontmoeting werd het toch nog moeilijk.

Binnen een minuut kreeg Roda al de kans om de score te openen. Daarna kreeg het publiek een eerste helft te zien, waarin de thuisclub de bovenliggende partij was, maar waarin weinig kansen vielen te noteren.

Tot vlak voor rust. De Leusdenaren waren dicht bij een doelpunt, maar de bal kon nog net tot corner worden verwerkt. Jesper van Dalen speelde de bal laag naar Max Schmitz, die het leer in een keer op zijn schoen nam en de keeper van VVV/Helmond Sport kansloos liet, 1-0.

Nog voor de rust verdubbelde Roda B1 de voorsprong toen Viggo Koeleman goed door ging via de rechterflank. Zijn geweldige voorzet bereikte Quentin Oliekan, die de doelman kansloos liet, 2-0.

In de tweede helft was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde als voor de pauze. De thuisclub had een licht overwicht en creëerde wat kansen. Roda had pech toen een prachtige lob tegen de onderkant van de lat stuiterde.

Vrijwel uit het niets werd het 2-1. Voor VVV/Helmond betekende dit doelpunt dat de ploeg uit de schulp kon kruipen en zowaar druk ging uitoefenen. Roda werd naar achteren gedrukt. Er werd echter niet meer gescoord.

Met de zege op zak moet Roda'46 komende zaterdag in Helmond aan de bak. De winnaar van deze tweestrijd speelt op 11 juni de finale op neutraal terrein.