Eerste zege Roda’46 JO19.1 gelijk ruim, 0-4


Na twee nederlagen tegen Betaald Voetbalclubs (waarbij vooral het verlies tegen NEC/Oss onterecht was) won de JO19.1 van Roda'46 afgelopen zaterdag in Groesbeek ruim van Achilles'24.

De thuisclub begon de wedstrijd tegen Roda’46 JO19.1 zeer aanvallend. Ze zaten er fel op, waardoor Roda’46 niet aan spelen toekwam.  Toch kwam het bezoekende Roda’46 al in de 7e minuut op voorsprong, toen de scheidsrechter een strafschop aan de rood-zwarten toekende. Jesper van Dalen schoot de penalty onberispelijk in, 0-1.

De vroege voorsprong gaf Roda vertrouwen. De ploeg van trainer Jeroen de Zwaan ging steeds beter combineren. Drie minuten voor de rust gaf Jesper een mooi hakballetje op Didi van Dalen. Die gaf vervolgens een pass naar Viggo Koeleman, die beheerst raak schoot, 0-2.

Na de pauze begon Achilles weer fel. De overtuiging ontbrak echter. Na een kwartier besliste Skip Foss de wedstrijd definitief. Na een assist van Jesper passeerde Foss de keeper en dat betekende 0-3. Vijf minuten later werd de eindstand bereikt, toen Viggo Koeleman zijn tweede treffer scoorde. Met een uiterste krachtsinspanning tikte hij met zijn voet de bal lang de doelman, 0-4.

De ruime zege was een signaal dat het team elke week beter gaat spelen.