Geen promotie voor Roda’46 JO19.1

Roda’46 JO19.1 is er niet in geslaagd te promoveren naar de 1e divisie. In de eerste nacompetitiewedstrijd verloor de brigade van trainer Jeroen de Zwaan met 0-1 van Alphense Boys.

Het was druk op het Burgemeester Buiningpark in Leusden bij de ontmoeting tussen Roda’46 JO19.1 en Alphense Boys JO19.1. Zo’n 500 toeschouwers waren op dit duel afgekomen. Ze zagen een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende ploeg, na de pauze kwam Roda’46 goed terug.

Alphense Boys had voor de rust een licht veldoverwicht. In de laatste tien minuten van het eerste bedrijf was het wachten op een doelpunt van de bezoekers. Het doel van Roda’46 werd in die periode bestookt. Na een aantal goede kansen van Alphense Boys onschadelijk te hebben gemaakt zichtte de doelman van Roda twee minuten voor de pauze, 0-1.

Na de thee kregen de kijkers een heel andere ontmoeting te zien. Roda’46 ging op jacht naar de gelijkmaker, zonder overigens alles op de aanval te zetten. De ploeg bleef goed georganiseerd voetballen. Pas in het laatste kwartier van het duel namen de Leusdenaren wat meer risico.

Dat resulteerde in een paar goede kansen. Door te gehaast schieten en een geweldige redding van de Alphense doelman, bleef het echter 0-1.

De spelers van Roda kunnen nu van hun vakantie genieten. Het was een prachtig seizoen in de tweede divisie, waarin Roda op een prachtige tweede plaats eindigde. Bovendien werd de finale van het bekertoernooi gehaald.

Mannen, bedankt.

Marit den Haak was bij de wedstrijd aanwezig om foto's te maken. Wil je een foto nabestellen? Dat kan! Voor 5 euro (digitaal groot bestand) of 5,50 (fotoformaat 10 bij 15) heb je al een foto. Grote maten zijn ook mogelijk. Stuur dan even een mailtje voor de prijzen.