In 2018 geen internationaal jeugdtoernooi bij Roda’46


Dit seizoen helaas geen internationaal jeugdtoernooi bij Roda’46. Dat was de conclusie van de afgelopen vergadering van de toernooicommissie.

De afgelopen 9 jaar hebben wij met veel plezier elk pinksterweekend het internationaal jeugdtoernooi bij Roda’46 georganiseerd. Mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers en gastgezinnen is het toernooi uitgegroeid tot een groot evenement met landelijke bekendheid. Hoogtepunt was de laatste editie met de deelname van Feyenoord in het jaar dat het voor het eerst sinds lange tijd weer landskampioen werd.

Dit seizoen heeft de KNVB een nieuwe competitieopzet ingevoerd. Het idee is dat er wat langer door gevoetbald wordt en het seizoen niet al is afgelopen als het mooi weer begint te worden. Dit betekent dat volgend jaar tijdens het pinksterweekend een volledige competitieronde staat gepland voor alle potentiële Nederlandse deelnemers en ons sportpark ook volledig bezet is. Wij hebben samen met een aantal andere grote Nederlandse jeugdtoernooien een dringend beroep gedaan op de KNVB het pinksterweekend alsnog vrij te plannen, maar de KNVB wenst hier geen medewerking aan te verlenen. Wij hebben besloten om voor de organisatie vast te houden aan het pinksterweekend met een vrije zondag en extra maandag. Deze opzet heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Het toernooi op een ander moment organiseren vergt een hele andere opzet en brengt te veel onzekerheden met zich mee, bijvoorbeeld als het gaat om het deelnemersveld en het vinden van voldoende gastgezinnen.

De conclusie is dat er in 2018 geen internationaal jeugdtoernooi is bij Roda’46. Maar hopelijk in 2019 wel weer. Dan valt Pinksteren namelijk laat in het jaar en hebben we geen last van een volledig competitieprogramma.

Wij willen alle vrijwilligers, gastouders en sponsoren bedanken die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor het toernooi. Hopelijk zijn jullie net als wij in 2019 ook weer van de partij!

 

Met vriendelijke groet,
De toernooiorganisatie