"Leenspelers" hebben grote rol in overwinning van MO17-1

Roda ’46 MO17-1 tegen sv Achterveld MO17-1 4-1

Rood tegen oranje, de dorpelingen tegen de boeren, Leusden tegen Achterveld. Het was weer tijd voor de derby; de wedstrijd Roda ’46 MO17-1 – sv Achterveld MO17-1 stond weer op het programma. Een “must-win” voor beide ploegen. Eerder dit seizoen werd het helaas 3-3 (na een 3-1 voorsprong), dus de meiden van Roda wilden revanche nemen

Zoals dit hele seizoen moesten we weer speelsters lenen. Weekendje weg, blessures en schoolactiviteiten zorgden ervoor dat we niet genoeg aanwezigen hadden. Gelukkig konden Renske en Tess aansluiten vanuit de MO15-2 en kon Swaantsje (MO17-3) na haar eigen wedstrijd de tweede helft aansluiten.

De eerste dertig minuten waren voor de thuisploeg. Micky rondde een mooie aanval af, die via verschillende schijven tot stand was gekomen. Ons middenveld bestaande uit Laura, Femke en Deley had de “slag op het middenveld” gewonnen, en konden zo nu en dan de voorhoede (Sanne, Renske en Micky) goed bedienen. Helaas konden we de score gedurende de eerste helft niet uitbreiden. Sterker nog, Roda kwam steeds meer onder druk te staan. In het laatste gedeelte van het eerste bedrijf beet Achterveld meer en meer van haar af. De uitploeg werd steeds gevaarlijker en uiteindelijk viel vlak voor het rustsignaal de 1-1. Langs de kant voelde je dit al een beetje aankomen. Roda werd rommelig en er was totaal geen rust in ons spel te vinden.

De tweede helft, waarbij de focus lag op balbezit, vertrouwen en rust aan de bal, was van Roda-kant weer ouderwets goed. Er werd leuk gecombineerd en alle meiden gaven weer alles. Deze wedstrijd moest gewonnen worden. Het goede spel leidde dan ook terecht tot een 2-1 tussenstand. Het was Micky die de bal onderschepte van de verdedigster van Achterveld. Hierna kon Micky één-op-één richting de keepster sprinten. Onze topscoorster bedacht zich geen moment en stiftte de bal keurig over de keepster heen. Roda had de wedstrijd onder controle en het was wachten op de 3-1. Achterveld kwam er nog maar sporadisch uit. Onze verdediging stond veel beter de tweede helft. Meike, Lisanne, Lianne, Anouk, Celest en Swaantsje speelden achterin (in verschillende combinaties) een prima wedstrijd. Onze keepster Dewi had het duidelijk een stuk rustiger de tweede helft.

De wedstrijd liep richting het einde van de wedstrijd. De tweede helt was inmiddels halverwege. Er kwam duidelijk spanning te staan op de wedstrijd. Een 2-1 tussenstand stond op het scorebord; geen ruime marge. Tót Renske middels een steekbal werd weggestuurd richting de onzekere keepster van Achterveld. Helaas kon onze “leen-spits” niet bij de bal en kon de keepster de bal in haar pakken, dacht ze. Helaas voor haar was de bal nog niet in het strafschopgebied en raakte de doelverdedigster in paniek. Ze mocht de bal niet in haar handen pakken en ondertussen was het Renske die goed druk zette op de keepster. Na goede pressie kon Renske de bal afpakken en in het lege doel schieten, 3-1.

De wedstrijd was beslist met nog tien minuten op de klok. De koppies ging hangen aan Achterveld-kant en Roda voetbalde vrolijk verder. Het slotakkoord was dan ook van Laura die een corner in één keer het doel in schoot. Een heerlijke 4-1 overwinning op sv Achterveld MO17-1. Na drie wedstrijden zonder winst eindelijk weer eens de drie punten binnengesleept. Een echte teamprestatie! Veel inzet en er werd weer lekker gecombineerd. Het is ook leuk om te zien dat leenspeelsters zich moeiteloos aanpassen. Tess, Renske en Swaantsje hebben een hele goede wedstrijd gespeeld.

Alle leenspeelsters bedankt voor het meespelen, toeschouwers bedankt voor de support en Jasper bedankt voor het fluiten.