Pupillenduels: let op de tijd!

Vaak lopen de wedstrijden van de JO8 tot en met JO12 nogal uit. Dat is bijzonder vervelend. Mensen plannen hun afspraken, waarbij ze rekening houden met de speeltijden van hun voetballende kinderen. Daarom zijn onderstaand enkele regels waaraan we ons met z’n allen moeten houden:

1. Begin op tijd.
    Loop warm op een ander veld (veld 5), zodat je onmiddellijk nadat de voorgaande wedstrijd is afgelopen kan beginnen. Zorg ook dat je team langs de lijn klaar staat als het voorafgaande duel afgelopen is.

2. Een Time-Out duurt hooguit een minuut.
    In het midden van een speelhelft is er een korte pauze. Deze pauze is bedoeld om de begeleiding een paar korte aanwijzingen te laten geven. Het is NIET de bedoeling dat de kinderen naar hun ouders lopen en uitgebreid gaan drinken. De leider houdt zijn praatje op het middenveld en zorgt dat de kinderen niet richting ouders/verzorgers gaan. We hebben geen drie rustpauzes. Binnen 1 minuut beginnen we weer met het vervolg van de wedstrijd.

3. De Rust duurt maximaal vijf minuten.
    Tijdens de rust kunnen de spelers eventueel iets drinken of eten. Begin zodra iedereen weer op het veld staat (na hooguit vijf minuten.

4. Start na afloop direct met de strafschoppen.
    Ga niet eerst een pauze of nabeschouwing houden. Laat de kinderen niet naar hun ouders gaan, maar loop onmiddellijk naar het doel en laat de spelers de penalty’s nemen. Laat ouders/verzorgers ook tijdens de strafschoppen achter het hek. Eten en drinken pas na de penalty's.

5. Strafschoppen worden eerst genomen door de uitclub en daarna  door de thuisclub.
    Het om en om penalty’s nemen kost veel tijd, doordat de keepers en de teams steeds moeten wisselen. Probeer het tempo er in te houden.

6. Verlaat na afloop direct het veld.
    Napraten kan ook buiten de hekken of in de kleedkamer.

Voor de JO8 t/m JO9 is in totaal een uur gereserveerd. De O8/O9 spelen 2 x 20 minuten en de JO10 speelt 2 x 25 minuten. Het is niet ruim, maar in theorie moet er tijd genoeg zijn.

Voor de JO10 en JO11 is een uur en een kwartier ingeruimd. Zij spelen daadwerkelijk 2 x 30 minuten. Ook voor deze leeftijdscategorieën moet de gereserveerde tijd voldoende zijn.

Als we met z’n allen proberen ons aan bovenstaande regels te houden moet het lukken om alle teams op tijd te laten beginnen (en eindigen).