Roda’46 A1 haalt net geen nacompetitie

Na de zeer knappe overwinning van vorige week op De Graafschap A1, kon Roda A1 afgelopen zaterdag bij winst op De Koninklijke HFC A1 de nacompetitie bereiken voor promotie naar de 1e Divisie.

Dat dit een zware opdracht zou worden, dat wisten we.  Maar de jonge groep A1, met 15 eerstejaars jongens in de selectie, ging toch vol goede moed naar Haarlem. Helaas moest Roda’46 spits Jonathan afstaan aan de Zaterdag 1, wat dus zeker een gemis was.

Roda begon onrustig en dat leverde de eerste 25 minuten kansen op voor de thuisploeg. Scoren deden ze gelukkig niet. De meegereisde Roda supporters (een bus vol) zagen vervolgens Roda terug komen in de wedstrijd en een paar kansen krijgen ,maar ook Roda wist voor de rust niet te scoren.

Na rust was het weer hetzelfde spelbeeld. Een beter spelende thuisploeg die terecht op een 1-0 voorsprong kwam. Het leek wel of Roda daarna alle schroom van zich afgooide en vol op de aanval ging spelen. Dit leverde al snel de 1-1 op. De sterk ingevallen B1-speler Jesper van Dalen schoot na een mooie aanval over links de bal vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig binnen.

Helaas was het alweer snel Kon. HFC, dat na een mooie en snel uitgevoerde counter de 2-1 scoorde en de wedstrijd leek beslist. Keeper Ryan hield Roda nog een paar keer goed in de race door mooie reddingen te verrichten en dat werd door zijn hardwerkende ploeggenoten beloond met een prachtige gelijkmaker van aanvoerder Mitchel, 2-2.

In de laatste minuut was het ditmaal de keeper van de K.HFC dat nog een fantastische redding verrichtte op een schot van Mitchel. Verder kwam de A1 helaas niet meer en zodoende kwam het uiteindelijk 2 doelpunten te kort om de nacompetitie te bereiken.

Deze ploeg kan terugkijken op een prachtig seizoen. Roda’46 A1 zal het volgend jaar - met wat versterkingen vanuit onder andere de B1 - weer bovenin mee kunnen gaan draaien in de 2e Divisie.

Komend Pinksterweekend kunt u de Roda A1 mannen nog komen aanmoedigen op het Internationale Toernooi bij Roda’46. Verder zullen de nodige A1-spelers aankomend weekend bij zowel de Zaterdag 1 als de Zondag 1 meedoen om ze te helpen voor het bereiken en ontwijken van de nacompetitie.