Roda B1 grijpt net naast winst bekertoernooi

Wat een enorm respect voor deze groep spelers & staf van de B1 van Roda'46!!! Ze speelden een geweldige bekerfinalewedstrijd tegen AFC.

Sterk, vol overgave en de wedstrijd controlerend gingen ze met 0-0 de rust in. Een kwartier na rust viel de verdiende 1-0 voor Roda. Deze voorsprong hielden ze stevig vast met nog mooie kansen op meer. Het stond als een huis.

Door een ongelukkig tegendoelpunt 1 minuut voor tijd eindigde de wedstrijd in een onverdiend gelijkspel. In de 2 x 10 minuten verlenging maakte AFC de 2-1 en speelden de jongens op hun tandvlees door naar de gelijkmaker. Helaas, het mocht niet meer baten.

Ze waren zó dichtbij en het was ze allemaal zó gegund de huidige kampioen AFC te verslaan en de bekerfinale te winnen! Voor mij zijn ze stuk voor stuk helden en de echte winnaars, maar dat telt natuurlijk niet. Ze hebben met hun talent, goede training & maximale inzet al zoveel bereikt: 2e in de competitie 2e divisie, finale beker èn nacompetitie voor promotie 1e divisie! Voor het laatste zijn ze nog in de race; dus slikken en weer doorgaan voor de volgende sportieve uitdaging: halve finale promotiewedstrijd tegen VVV Venlo/Helmond Sport.