Roda B1 naar finale bekertoernooi

OVERTUIGENDE ZEGE OP ASC NIEUWLAND B1

De B1 van Roda'46 heeft zaterdag met 4-0 gewonnen van ASC Nieuwland B1. Door deze zege heeft het team van trainer Jeroen de Zwaan de finale van het bekertoernooi in Uithoorn bereikt.

Voor De Zwaan is dit de derde keer in zijn vijf jaar bij Roda'46 dat hij met een elftal de finale van het KNVB bekertoernooi bereikt.

Roda'46 had weinig moeite met het veel lager spelende ASC Nieuwland B1. In de beginfase stribbelden de Amersfoorters nog wat tegen, maar daarna was het Roda dat de klok sloeg.

Na een minuut of 10 kwam Roda op 1-0 door een goal van Dion Da Cruz Pinto. Het voorbereidende werk was van David Panka. Nog geen tien minuten later was de wedstrijd beslist, na een wonderschone aanval. Het was opnieuw Panka die de laatste pass gaf, waardoor Quentin Oliekan kon afronden, 2-0.

In de tweede helft zorgde Roda'46 dat er een uitsla op het scorebord verscheen overeenkomstig het klassenverschil. De 3-0 was van Da Cruz Pinto. Davor Lambregts maakte de 4-0, nadat de verdediging van Nieuwland niet oplette bij een slimme ingooi.

De finale van het bekertoernooi wordt gespeeld op zaterdag 21 mei op het veld van Legmeervogels in Uithoorn.