Roda'46 A1 bezorgt De Graafschap eerste verlies dit seizoen

Roda’46 A1 heeft zaterdag voor een enorme stunt gezorgd. De Leusdense ploeg won met 2-1 van De Graafschap. De superboeren uit Doetinchem zijn al een aantal weken kampioen en hadden deze competitie nog niet verloren.
Door de zege heeft Roda’46 een eventueel periodekampioenschap volledig in eigen hand. De ploeg van trainer Willem Romp staat in de periode twee punten voor op FC Emmen, Be Quick 1887 en De Graafschap. Volgende week moet Roda op bezoek bij Kon HFC in Haarlem. Bij winst pakt Roda de derde periodetitel.

De Graaafschap toonde zich een slechte verliezer. Toen Roda in de 84e minuut van de wedstrijd op voorsprong kwam misdroeg de grensrechter van de Doetinchemmers zich zodanig dat scheidsrechter De Boer zich genoodzaakt voelde om de wedstrijd tijdelijk te staken. Ook na het laatste fluitsignaal reageerden enkele spelers van de bezoekers zich verbaal af op de scheidsrechter.

Roda 46 en De Graafschap waren goed aan elkaar gewaagd. De superboeren speelden wat slimmer, maar met een flinke portie inzet compenseerde de thuisclub dat. Dat Roda twee minuten voor de pauze op 1-0 kwam was dan ook niet onterecht. Nadat De Graafschap in het begin van de tweede helft op gelijke hoogte was gekomen ontspon zich een heel leuke wedstrijd.  Beide ploegen kregen kansen, maar het bleef lang 1-1.

Acht minuten voor het einde kreeg Roda een penalty, na een duwpartij. De keeper van De Graafschap onderscheidde zich door de bal uit de hoek te tikken. Twee minuten later kwam Roda toch op voorsprong. De grensrechter vlagde voor buitenspel van een Roda-speler, maar de scheidsrechter oordeelde dat degene die de bal ontving niet offside stond. Doordat de grensrechter daarna besloot veel misbaar te maken werd de wedstrijd onderbroken.

Na enige tijd werd de wedstrijd weer hervat om de laatste zes minuten te spelen. In de laatste fase werd niet meer gescoord en stond De Graafschap voor het eerst deze competitie zonder punten.