Roda'46 D1 verslaat Elinkwijk D1

Roda’46 D1 heeft de thuiswedstrijd tegen Elinkwijk verdiend met 3-0 gewonnen. Goals waren van Omar en twee keer Mo.

Wedstrijden van Roda’46 tegen Elinkwijk zijn altijd beladen, het heeft de strijd van een echte derby. Uit verloor Roda ongelukkig met 3-1, toen werden de spelers volledig afgebluft. Vandaag was Roda vanaf de eerste minuut de baas. De warming-up was geconcentreerd wat juist het tegenovergestelde was bij Elinkwijk.

Roda startte de wedstrijd fel en goal, vooral Finn Arts bracht de rust  op het middenveld maar bepaalde tevens het speel tempo door altijd de oplossing vooruit te zoeken. De andere middenvelders Ties en Sebastiaan trokken zich hier aan op en namen met z'n drieën het middenveld volledig in handen.

De eerste goal was dan ook een doelpunt uit het spreekwoordelijke boekje, Sebastiaan kreeg de bal en creëerde samen met de goed naar buiten lopende Omar een 2 tegen 1 situatie tegen de rechtsback van Elinkwijk. Omar twijfelde niet en haalde uit, 1-0 voor Roda’46!! Roda liet het hier niet bij zitten en won steeds de tweede bal op het middenveld waardoor zij de overhand in het spel hielden.

De tweede helft  startte voortvarend. Roda kwam nog beter de kleedkamer uit en scoorde via Mo snel de 2-0. Elinkwijk stroopte de mouwen op en kwam ook tot kansen, de verdedigers van Roda'46 hielden de aanvallers van Elinkwijk goed in de tang maar toch lukte het hen af en toe om er door te komen. De kansen die ze kregen werden dan wel prima gepakt door Joris Boerkamp die de geblesseerde Sascha verving (Sas was er zoals gewoonlijk wel bij, top!!).

Na een afkoelingsperiode (trainer Elinkwijk werd weg gestuurd voor commentaar op de leiding, wilde niet weg gaan waardoor de scheidsrechter de wedstrijd staakte) ging Roda geconcentreerd verder en was het Mo die uit een voorzet van Omar prima bij de eerste paal raak kopte en zo de wedstrijd in het slot gooide.

En verdiende overwinning voor Roda’46, waar de spelers voor gestreden hebben.

Volgende week wacht de topper tegen Abcoude, aftrap zal zijn om 11:15.