Roda'46 E1 presteert goed op toptoernooi

Vandaag mocht de E1 van Roda'46 zich meten met 19 andere hoofdklasse E teams tijdens de Wintercup georganiseerd door Focus'07 uit Culemborg.

Na een niet zo goed begin in de eerste twee wedstrijden waarbij we twee keer met 1-0 verloren ging het vanaf de derde wedstrijd wel goed. Twee keer winst leidde er toe dat we via penalty's moesten beslissen wie 2e in de poule zou worden. Melle (keeper E2) ontpopte zich als penalty killer zodat we met 3-2 wonnen na 10 genomen penalty's.

In de kruisfinale wachtte Zeeburgia E1. Waar we in de eerste helft achteruit werden gespeeld, ontwaakte Roda in de tweede helft en wisten van deze sterke tegenstander met 1-0 te winnen om zo een plek in de halve finale af te dwingen. Tegen Volendam was het te veel éénrichtingsverkeer, maar dan wel voor Roda de verkeerde kant op. Deze uiteindelijke toernooiwinnaar was een maatje te groot en zij wonnen dan ook verdiend met 3-0.

Na meer dan 120 minuten voetbal kan ik terug kijken op een mooi en goed toernooi. Mooi om te zien hoe we als groep na de eerste twee wedstrijden zelf in de spiegel durven te kijken en aan te geven dat we beter kunnen en dat dan ook maar moest gebeuren. Met een gedeelde 3e plaats tussen deze 20 giganten moeten we heel tevreden zijn.