Roda'46 JO17.1 achterhaalt Be Quick 1887 JO17.1 niet

Het was de enige wedstrijd die afgelopen maandag – Tweede Pinksterdag – werd gespeeld bij Roda’46. Voor je het wist was het weer voorbij: het restant van de wedstrijd Roda’46 JO17.1 – Be Quick 1887. De bezoekers moesten voor negen minuten voetbal helemaal uit Groningen komen. Er was een KNVB-scheidsrechter opgetrommeld. De kantine was open om de bezoekers toch van een natje en droogje te voorzien.

In oktober van het vorig jaar was de ontmoeting in de 81e minuut gestaakt, omdat twee spelers van Roda’46 zichzelf vergaten. Be Quick stond met 0-1 voor toen de scheidsrechter een einde aan het duel maakte. Omdat Roda’46 nog belang had bij de wedstrijd moesten de 9 resterende minuten gespeeld worden. Roda’46 moest van verder met negen spelers; de Groningers waren compleet.

Roda’46 deed het goed in de korte tijd die restte. Er werd fel gevoetbald en er kwamen zelfs wat kleine mogelijkheden. De thuisclub speelde ‘alles of niets’. Het werd ‘niets’. Bij een uitval scoorde de bezoekers, 0-2. Het sierde de gastheren dat ze het bleven proberen. Maar de tijd was te kort. Na negen minuten en twee minuten extra tijd floot scheidsrechter Wighers voor het einde. En konden spelers, begeleiding en (paar) supporters weer terug naar het verre Groningen.