Roda'46 JO8.1 tweede in KNVB bekerfinale

Roda'46 JO8.1 is tweede geworden in de KNVB bekerstrijd. In de finale verloren de jongens van trainers Maarten van Dijk en Jurrian Boerkamp met 3-2 van Pancratius.

Anderhalve week eerder had Roda'46 in de halve finale in een spannende wedstrijd gewonnen van Buitenveldert, 2-1.

En nu de finale bij Legmeervogels in Uithoorn tegen Pancratius JO8.1 uit Badhoevedorp. Het was een drukte van jewelste in Uithoorn. De jongens van zeven en acht jaar waren natuurlijk een beetje gespannen. En dat was te merken in de eerste helft. Ondanks goed spel en goed keeperswerk van Boaz stond het bij rust toch 2-0 voor Pancratius.

Maar er was nog niets verloren. De JO8.1 van Roda'46 speelt altijd beter in de tweede helft. Dat was ook nu weer het geval. Na tien minuten scoorde Boaz fraai de 2-1. Roda ging door. Twee keer werd de paal geraakt. Het leek alsof de bal er niet in wilde. Tot twee minuten voor het einde. De meegereisde supporters uit Leusden konden juichen toen Boaz de gelijkmaker scoorde, 2-2.

Het leek uit te draaien op een verlenging, maar een seconde voor het einde scoorde Pancratius toch nog, 3-2.

Een teleurstelling voor Roda natuurlijk. Maar het verdriet was snel weg toen het team een geweldige beker ontving vanwege de prachtige tweede plaats.

Hiermee kwam een einde aan een geweldig seizoen.