5-0 zege van Roda'46 Zat2 op SVL2


Bas Berghuizen was 'Man of the Match'

 

Na het voetballoze weekend van vorige week door het uit de competitie gaan van VVZ49 uit Soest, stond vandaag de wedstrijd tegen SVL op het programma. SVL staat laatste op de ranglijst met maar 1 punt, maar is toch een lastige tegenstander. De uitwedstrijd staat mij nog goed bij en was geen beste wedstrijd. Dit hadden wij zelf in de hand maar gingen niet goed om met de tegenstander. Dus de mannen van Roda moesten het vandaag anders gaan invullen.

Vandaag hadden wij de beschikking over Guido, Jonathan, Gregory, en Stefan van het eerste, verder was Jari van de JO19-2 erbij gehaald. Dit was omdat Koen en Mo niet 100% fit waren na de training van afgelopen donderdag. Helaas moest Stefan afhaken in de warmingup, hij kreeg toch weer last van zijn knie en wilde het niet gokken om te spelen. Dus er moest weer wat geschoven worden in de opstelling, en Jari kon meteen aan de bak.

De basis 11 werd geformeerd met Bas op de goal, Hischem, Wesley, Guido, en Luuk vormden de achterhoede, Jari, Gregory, en Bas B het middenveld, en Jonathan, Cas, en Thijmen moesten gaan zorgen voor de doelpunten. Tijdens de bespreking iedereen op scherp gezet, en de opdracht gegeven de tegenstander meteen bij de strot te grijpen. Deze opdracht werd ook meteen uitgevoerd bij het eerste fluitsignaal, en Roda ging er vol op en maakte binnen de minuut al de 1-0 door Thijmen.

Roda bleef de druk houden op de tegenstander en gaf geen centimeter ruimte weg, de bal was dan ook alleen maar voor Roda. In de 8e minuut kreeg Roda een vrije trap op een kleine 18 meter afstand van de goal, Bas Berghuizen legde de bal neer en schoot de bal op een geweldige manier in de rechterbovenhoek. 2-0 binnen 10 minuten is een goed begin van de wedstrijd. Luuk had veel vrijheid op de linkerkant, en gaf een prachtige crosspass op de inlopende Bas maar kon de bal net niet goed controleren. Thijmen werd in stelling gebracht via een aanval door Luuk en Bas, maar trof geen doel.

In de rust aangegeven dat het allemaal wat beter mocht, na de 2-0 leek Roda wat makkelijk te worden en het tempo was te laag. Als je tegen deze tegenstander gas geeft en de bal snel rond laat gaan, dan weten ze het helemaal niet meer. Roda begon de 2e helft dan ook weer goed en SVL kwam er eigenlijk niet aan te pas. Al snel werd het 3-0 door een goal van Bas op aangeven van Jonathan, die zichzelf meer liet zien dan in de 1e helft. Jona kwam meer in het spel voor, en met een goede actie schiet hij de bal op fraaie wijze in de goal, 4-0.

Luuk die met regelmaat goed de diepte zocht, schiet de bal vanaf de linkerkant hard voor de goal van SVL op de inlopende spelers van Roda. Echter een verdediger van SVL schat de bal verkeerd in en kopt hem in eigen doel, sneu maar hij telt wel en de stand is 5-0. Roda bleef goed voetballen maar de score werd niet meer vergroot.  Koen werd nog ingebracht voor Guido, en Mo kwam nog in de ploeg voor Bas Berghuizen. Koen ging op de linksbackplaats spelen, en Luuk het laatste deel centraal. Koen was nog vers en kon ook met regelmaat opstomen over de linkerkant.

Nog een vreemde actie van de scheidsrechter liet de wedstrijd op een rare manier eindigen. Na het negeren van een vlagsignaal voor buitenspel werd Bas in verlegenheid gebracht en hield de tegenstander vast. De scheids gaf Bas daarop een rode kaart en moest het veld verlaten. Vervolgens een vrije trap voor SVL op de rand zestien, maar die werd gekeerd door Koen die in de goal stond. Na de vrije trap floot de scheidsrechter dan ook af. Na het fluitsignaal maar even naar de beste man gelopen om een en ander te vragen, maar zei niet veel. Afwachten dan maar.

Luuk heeft een goede pot gespeeld met veel prachtige passes over grote afstand, en rushes over de linkerkant, maar Bas Berghuizen is toch Man of the Match. Maar houd dit vast Luuk, er zijn nog wedstrijden genoeg om ook een keer die titel te krijgen.

Harry van Soeren