AD: 'El Clásico' is stiekem toch wel een prestigewedstrijd


Maarten van Dijk (r) van Roda'46-zondag probeert het Menno Majolée`van
Roda'46-zaterdag moeilijk te maken (FOTO RODNEY KERSTEN)

 

LEUSDEN - Als enige club in de regio heeft Roda'46 nog altijd een zaterdag en een zondagtak waarmee prestatievoetbal wordt gespeeld. De club uit Leusden organiseert al een aantal jaren aan het begin van het nieuwe jaar voorafgaand aan de nieuwjaarsborrel de 'El Clásico', oftwel het prestigeduel tussen de twee eerste teams.
 
,,Dit duel is voor ons puur voorbereiding'', riepen de trainers Willem Romp (Roda-zaterdag) en Igor van Gelderen (Roda-zondag) in koor. Toch was het voor iedereen 'stiekem' meer dan een oefenpotje. Zeker toen Jordy Huurdeman in de tweede helft scoorde namens Roda-zondag en daarmee de achterstand van de derdeklasser terugbracht tot één doelpunt (3-2) werd dat duidelijk. Diezelfde Huurdeman had daarna tot twee keer toe de 3-3 op zijn schoen, maar vond telkens doelman Bas van den Hoek op zijn weg. Hierdoor werd Roda-zaterdag een afgang bespaard.
 
Ontzag
  
Jermain Cikic, Wesley van Ojen en Bas Berghuis namen de 'zaterdagtreffers' voor hun rekening. Dylano Trappenberg (2-1) en Huurdeman waren trefzeker voor 'de zondag'. ,,We toonden in de eerste helft wat te veel ontzag voor ze'', zag Van Gelderen. ,,Dat we de tweede helft met 2-1 'wonnen' geeft ons toch wel veel vertrouwen richting de tweede competitiehelft. In de eerste vijf wedstrijden krijgen we allemaal concurrenten voor de onderste plekken. Die serie moeten we goed door zien te komen.

''Bij Roda-zaterdag, dat bezig is aan goede serie in de tweede klasse B, staat het vizier hoger gericht. ,,Wij willen graag klimmen op de ranglijst'', stelt Romp. ,,Vooral daarom hebben we deze wedstrijd heel serieus benaderd. Wel heb ik veel spelers ingezet, omdat ik niet iedereen vol wilde belasten. In de eerste helft zag je dat wij veel beter waren. Daarna werd het wat te 'gezellig' in het veld. Ik had het liever anders gezien. Toch was dit voor de club een leuke wedstrijd om het jaar mee te beginnen.''

Voorafgaand aan de 'El Clásico' streden ook de JO-19 en JO-17 tegen elkaar. De oudste junioren, die tweede staan in hun tweede divisie, wonnen met 4-1.

PETER POS
© AD - maandag 08 januari 2018