AD: Pluspunten, ondanks bekeruitschakeling

RODA'46 LOOPT KRAKER MET SPAKENBURG MIS

ALKMAAR - Mooier kon zijn rentree niet zijn. Al na drie minuten schoot Yasin Isik op fraaie wijze de 0-1 binnen. Het leverde zijn ploeg Roda'46 geen overwinning op in het bekerduel met AFC'34. Voor de 22-jarige Amersfoorter was het wel een signaal dat hij weer op de weg terug is. Vorig seizoen scoorde Yasin Isik nog acht keer, een prima aantal voor een linkerspits. Deze jaargang stond de teller pas op één en daar kwam zaterdag dus een tweede treffer bij. ,,Dit is nog niet echt mijn seizoen,'' aldus de voetballer die op 12-jarige leeftijd de overstap van AFC Quick 1890 naar Roda maakte. ,,Ik heb wat wedstrijden gemist vanwege vakantie en blessures. Daar kwam die longontsteking overheen. Ik ben blij dat ik tegen AFC weer een helftje mee mocht doen.''

Koen Janssen liet zijn aanvaller bewust niet langer spelen. ,,Vooraf hadden we het al zo afgesproken. In die 45 minuten dat Yasin speelde deed hij het goed,'' vond de trainer. ,,Prima goal." Na een crossbal van Thomas Heideman kwam Isik vrij voor de keeper en schoot raak. ,,Het hoekje lag open,'' zei de doelpuntenmaker zelf, die zag dat zijn ploeg de wedstrijd daarna toch uit handen gaf. ,,Ik kan niet verklaren waarom dat gebeurde. We werkten hard voor elkaar. Het zat gewoon niet mee. Maar we moeten positief blijven. Volgende week krijgen we WNC, dan moeten we er staan.''

Nog geen tien minuten na de 0-1 stond het gelijk. Daarna was er een gelijkopgaande wedstrijd totdat Roda-doelman Micha Claassen in de fout ging bij een diepe bal en een strafschop veroorzaakte. Die werd benut. Hierdoor werden de Leusdenaren uitgeschakeld en lopen ze de bekerwedstrijd tegen Spakenburg mis.

Isik treurde niet lang. ,,Belangrijk is dat we in de competitie een paar plekken omhoog gaan en dat kan echt als je naar ons spel kijkt.'' Wat de aanvaller na het seizoen doet, weet hij nog niet. ,,Ik loop hier al tien jaar rond en ben een echte Roda-jongen geworden. Al wil ik best eens hogerop."