AD: Roda'46 dankt Woudenberg


Mitchell van der Veer (l) van Roda'46 gaat een duel aan met Nick van Luinenvan Montfoort. FOTO RODNEY KERSTENLEUSDEN - Het is maar goed dat Woudenberg zijn sportieve plicht vervulde tegen JSV Nieuwegein en met 1-0 won. Hierdoor degradeert JSV. Roda'46 verloor met 0-3 en moet de nacompetitie in om zich te handhaven.

Als het wedstrijdschema niet wijzigt, moet Roda'46 met TAVV uit Ter Aar afrekenen om de finaleronde van de promotie-/degradatiewedstrijden te bereiken.

Wie Roda'46 zaterdag aan het werk zag, weet dat de ploeg een zware opgave wacht. Voor rust was het veldspel nog redelijk en misten Pim van Dongen en Gregory Thomas kansen op de openingsgoal. Toen op slag van rust de kleinste speler bij Montfoort uit een hoekschop raak kopte, was het gebeurd. Gregory Thomas snapte waarom hij halverwege de tweede helft werd gewisseld. ,,We stonden achter en de trainer wilde wat forceren; een tactische wissel."

Dankbaar

Het was de tweede wedstrijd op een rij dat de middenvelder in de basis stond. Daarvoor kampte hij met kleine pijntjes. ,,En presteerde ik in het veld onvoldoende", stelde hij zelfkritisch vast. ,,Natuurlijk hadden we vandaag voor rust de kansen moeten maken, want we waren qua veldspel zelfs beter,vond ik. Van de tussenstand van JSV was ik ook niet op de hoogte. Ik ben blij dat Woudenberg heeft gewonnen, maar het is vervelend dat we afhankelijk waren. We hadden het af kunnen maken door zelf te winnen. Verliezen is altijd vervelend, maar ik ben dankbaar dat Woudenberg ons in leven houdt."

De 24-jarige speler blijft Roda'46 trouw, ongeacht de afloop dit seizoen. ,,Ik blijf bewust omdat ik de trainer goed ken. Willem Romp was mijn gymdocent op het ROC in Hilversum. Zijn ambitie, zijn manier waarop hij wil spelen trekt me erg aan. Uitgaan van opbouwen en alles zo veel mogelijk voetballend oplossen. Ik ben dit seizoen wel geschrokken. Vorig jaar speelden we nog in de nacompetitie met als inzet een plaats in de hoofdklasse. Nu spelen we p/d-wedstrijden. Met deze groep horen wij hier niet te staan. In veel wedstrijden viel het dubbeltje niet de goede kant op. In de nacompetitie moeten we duidelijk uit een ander vaatje tappen. Veel spelers hebben momenteel pijntjes. Waar het nu om gaat is: welke spelers zijn er fit. En welke spelers willen er voor gaan om Roda'46 in de eerste klasse te behouden?"

De thuisclub beëindigde de wedstrijd met tien man. Jaimy Wilken viel in de 71ste minuut in en viel vijf minuten later geblesseerd weer uit. Er was toen al drie keer gewisseld. Trainer Jan Veldhuizen toonde zich teleurgesteld, omdat de hoge verwachtingen voor dit seizoen niet zijn uitgekomen. Maar eerst wacht de nacompetitie. Hij vraagt om een hoge opofferingsgezindheid van de spelersgroep. ,,Als er spelers zijn die geen pijn kunnen lijden, geven we elkaar deze week nog de hand en wensen we elkaar geluk."

HANS VAN SCHAIK
© AD - maandag 15 mei 2017