AD: Roda'46, geen bloemen, wel tweede periode


Leusden - Het doet amateuristisch aan. Geen bloemen en geen champagne voor de spelers en technische staf van Roda'46 na de 3-0 overwinning op JSV Nieuwegein. En dat terwijl de formatie van trainer Willem Romp net de tweede periodetitel had gewonnen.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Chiour duurde het nog bijna tien minuten voordat de uitslag van de belangrijkste concurrent bekend werd. Koploper Victoria speelde gelijk tegen FC De Bilt (0-0). Hierdoor pakte Roda'46 op doelsaldo de tweede periodetitel. Op het veld feliciteerden de spelers elkaar, op Jermain Cikic na. Hij bekeek het tafereel van een afstandje. ,,Of het seizoen door het binnenhalen van deze prijs al is geslaagd? Nee, want mijn doelstelling is het kampioenschap. Pas als we promoveren ga ik een feestje vieren."

Voor Cikic (foto) verloopt de terugkeer bij Roda'46 nog niet zoals gepland. Zijn uitstapje naar Sparta Nijkerk liep op een mislukt avontuur uit. In februari 2017 stopte hij zelfs. Vervolgens trainde hij wel mee bij onder meer Zuidvogels en FC Breukelen. Toch besloot de 25-jarige aanvaller terug te keren bij de club waar hij in het amateurvoetbal naam maakte: Roda'46. ,,Ik ben dit seizoen al een paar keer weggeweest en geblesseerd geraakt. Mijn terugkeer is nog niet zo gelopen zoals ik me had voorgesteld."

Vader

Na rust vestigde Cikic wel de aandacht op zich met een prima treffer. Hij droeg deze op aan zijn ernstig zieke vader. Even later gaf hij een prima steekpass van waaruit Gilbert Ilaria zijn tweede treffer van de middag maakte. De tegenstander van de bezoekers was zo minimaal dat doelman Mike van der Vaart, eerstejaars A-junior, maar één keer handelend op hoefde te treden. Trainer Willem Romp is benieuwd wat er voor zijn ploeg nog meer in het vat zit. ,,Dit is al zo mooi, zeker na een onrustig vorig seizoen."

Roda'46 degradeerde toen naar de tweede klasse. Veel spelers gingen weg, jeugdspelers werden ingepast. ,,Ondanks de personele problemen van de afgelopen weken hebben we het goed opgepakt. Het is niet altijd even sprankelend, maar de onderlinge afstemming wordt steeds beter. Bij vlagen wordt er ook prima gevoetbald, alleen willen we dat nog meer zien."

Roda'46 is al twaalf competitieduels ongeslagen. De afstand naar koploper Victoria bedraagt zeven punten. Romp: ,,Deze ploeg zie ik niet als voornaamste titelkandidaat.Dat is in mijn ogen Geinoord."Juist ja, de tegenstander van komende zaterdag.

HANS VAN SCHAIK
© AD -  maandag 12 maart 2018

 

Foto's gemaakt door Marit den Haak

Wil je een foto nabestellen? Dat kan! Voor 5 euro (digitaal groot bestand) of 5,50 (fotoformaat 10 bij 15) heb je al een foto. Grote maten zijn ook mogelijk. Stuur dan even een mailtje voor de prijzen.

Voor meer info of nabestellen, stuur een mail naar fotograaf@roda46.nl

Een deel van deze opbrengst gaan naar stichting make a wish nederland, die wensen vervullen voor (ernstig) zieke kinderen.