AD: Roda'46 terug in de eerste klasse: 'Ik zag mijn moeder huilen'


Blijdschap bij Roda'46 na de zege op Te Werve. FOTO AAD VAN DER KNAAP

 

RIJSWIJK  Roda'46 is zaterdagmiddag via de nacompetitie naar de eerste klasse gepromoveerd. Onder toeziend oog van de meegereisde supporters won de ploeg van Willem Romp in Rijswijk, na verlenging, met 1-3 van Te Werve.

Het was zaterdagmiddag rond de klok van kwart over vijf genieten in Rijswijk. Roda'46 had namelijk, na verlenging, promotie naar de eerste klasse afgedwongen. Te Werve werd op eigen veld met 1-3 afgetroefd.

Maar wat maakten de mannen van Willem Romp het spannend. Pas in de zevende minuut van de blessuretijd schoot Jamal Lachkar de gelijkmaker achter Te Werve-doelman Kristian Stilting. Het bleek de knock-out voor de gastheren. De ingevallen Jesper van Dalen en nogmaals Jamal Lachkar schoten in de verlenging de 1-3 eindstand op het scorebord.

Heer en meester

Willem Romp, die even later door zijn spelers onder de douche werd gezet, glom van blijdschap, maar dat was in de slotminuten van de reguliere speeltijd wel anders. ,,Ik dacht echt: Volgens mij wordt het hem niet meer", bekende de trainer van Roda'46 nadat hij door diverse supporters en spelers was gefeliciteerd. ,,Wat was de ontlading groot zeg, toen Jamal in de 'dying seconds' alsnog de gelijkmaker binnenschoot. In de verlenging waren wij overigens heer en meester. Te Werve zat helemaal stuk. Maar wat hebben mijn spelers gevochten als beesten. Geweldig dit." Toch kreeg Romp het even te kwaad. ,,Ik zag mijn moeder huilen en dat deed me heel veel".

Voor A-junior Jesper van Dalen werd het de dag van zijn leven. Als invaller schoot hij zijn ploeg op een beslissende 1-2 voorsprong. De 18-jarige middenvelder genoot na afloop dan ook volop. ,,Hartstikke mooi dit. Niemand had de gelijkmaker meer verwacht en dan valt-ie toch nog. Na mijn treffer wist ik dat het klaar was." Echt beseffen deed Van Dalen het nog niet. ,,Dat komt later wel. Wij zijn nu in elk geval weer 'thuis' in de eerste klasse."

Dat geldt overigens niet voor Wesly van Ojen. De aanvoerder van Roda'46 verkast na de zomer naar tweedeklasser FC Delta Sports'95. Een afscheid met een promotie. ,,Ik had met de supporters afgesproken om te vertrekken met een prijs. En  dat is gelukt. Mooier kan eigenlijk niet." Van Ojen glunderde van oor tot oor. ,,Nu gaan wij feestvieren tot in de vroege uurtjes. Wanneer ik naar huis ga? Ik heb echt geen flauw idee.''


HANS KULK
© AD - maandag 11 juni 2018