AD: Roda'46 wint in spektakelstuk

Oussama Ouhadou van Roda'46 heeft zojuist voor 3-3 gezorgd. FOTO RODNEY KERSTEN

LEUSDENSE PLOEG HEEFT EVEN LUCHT, VOOR SOESTERS NEMEN DE ZORGEN TOE

LEUSDEN - In een spectaculair duel won Roda'46 zaterdag met 4-3 van VVZ'49. De formatie uit Leusden kijkt voorzichtig omhoog, terwijl de zorgen voor de Soesters toenemen.

Uitblinker aan Roda-zijde was Mike Maas. Hij tekende voor twee treffers en een assist. De Utrechter is nu met Anass Akharouid met vier treffers clubtopscorer. ,,Ik heb lang op doelpunten moeten wachten. Dat komt, omdat we in de eerste acht wedstrijden van het seizoen gemiddeld maar twee kansen per wedstrijd creëerden. Nu zijn we een stuk gevaarlijker. De steekballen komen nu wel aan en Jaimy Wilken is gevaarlijk met zijn voorzetten vanaf de vleugel. Jaimy is zo goed en zo snel, maar het schort te vaak aan de laatste pass."

Na twintig minuten leek de wedstrijd zaterdag al gespeeld. Roda leidde met 2-0 en er leek geen vuiltje aan de lucht. ,,Het is om gek van te worden dat individuele fouten ons zo vaak de das  om doen", merkte Maas op. ,,De kwaliteit binnen deze selectie is zo groot. Dat laten we op de training steeds zien. In de wedstrijd komt het er onvoldoende uit." Na de goede start van de thuisclub zakte ook de spits ver weg. Met als dieptepunt zijn actie halverwege de tweede helft. Trainer Jan Veldhuizen riep Maas toe om aan de zijlijn op balbezit te spelen. Wat deed Maas? Hij leverde de bal in bij een tegenstander. ,,Dat was de enige bal die ik deze wedstrijd verspeelde. Maar het schortte in deze fase ook aan de aansluiting vanaf het middenveld."

Op het moment dat Veldhuizen ging wisselen, pakte Roda de draad weer op. Want ondanks een mannetje meer in het veld (Yordi Verheijen pakte kort na rust zijn tweede gele kaart) keek de rood-zwarte formatie wel tegen een 2-3 achterstand aan. Een fraaie actie van Anass Akharouid leidde de gelijkmaker in. Even later rondde Maas voorbereidend werk van Gregory Thomas af; 4-3. Roda-keeper Micha  Claasen stopte in de slotfase een strafschop van Saddy de Koning, die dit seizoen al twee keer een penalty miste. Eerste keus Harrie Hamstra had een kwartier voor tijd geblesseerd het veld verlaten.

Roda vertrouwt op een goede afloop van de competitie. Maas: ,,Waarom kunnen wij niet vol voor de derde periode gaan?'' Trainer Jan Veldhuizen: ,,Ik kijk van wedstrijd tot wedstrijd. Ik zou weleens een hersenscan bij de spelers willen maken. Want waarom brengen zij zo vaak de slechtere voetballers binnen ons team aan de bal? Natuurlijk tekende ik vooraf voor dit resultaat, maar ik kan alleen op de eerste achttien minuten van de wedstrijd voortborduren."