AD: Roda'46 Zat1 verliest eervol van Jong Sparta, 0-3


Whynton Power van Roda'46 wringt zich tussen twee spelers van Jong Sparta
FOTO RODNEY KERSTEN

 

Leusdenaren proberen fundament te leggen na leegloop

RODA'46 MOET BOUWEN

LEUSDEN  Terwijl veel ploegen op dit moment de vakantiemodus aan hebben staan, daar werkt Willem Romp bij Roda'46 hard aan de heropbouw van wéér een nieuwe ploeg. Twee jaar achtereen was er een flinke leegloop bij de Leusdenaren.

Nog twee trainingen en dan krijgen de spelers van Roda'46 ook vakantie. Half augustus gaat deel twee van de voorbereiding in. Ondertussen is Roda'46-trainer Willem Romp de boel aan het kneden. ,,Deze weken gebruik ik om aan elkaar te wennen en om de nieuwe speelwijze in te slijpen. Het was heel prettig dat we vandaag konden oefenen tegen Jong SpartaRotterdam.''

Een paar weken geleden kreeg Romp een telefoontje van Leen van Steensel, assistent-trainer van Jong Sparta Rotterdam. De vraag was of de Leusdenaren wilden oefenen tegen de tweededivisionist. ,,Deze wedstrijd kregen we dus in onze schoot geworpen'', glunderde Romp na de 0-3 nederlaag. Roda'46 bood redelijk tegenstand en kreeg zelf nog een paar goede kansen. ,,Het was ideaal voor ons om een keer te oefenen tegen een heel sterke tegenstander. Van Veensche Boys wonnen we met 4-1 en dan vindt iedereen het fantastisch. Nu hadden we het soms best moeilijk en merk je dat er weerstand is. Zo leer je ook meteen de karaktereigenschappen van de jongens kennen. Hoe houdt iedereen zich als het een keer wat minder goed gaat. Ik vond het een leerzame middag.''

Van de ploeg van vorig seizoen is niet veel meer overgebleven. Het waren niet alleen maar nieuwkomers en doorgeschoven jeugdspelers die het publiek, zo'n 100 man, te zien kreeg. Zo keerde Jermain Cikic terug van een mislukt avontuur bij Sparta Nijkerk. De grillige linksbuiten kwam niet verder dan een paar invalbeurten bij de hoofdklasser. ,,Vanaf het begin was er geen klik tussen mij en de trainer. Rond de winterstop ben ik gestopt. Eerst trainde ik even mee bij FC Breukelen. Daarna heb ik nog geprobeerd om me over te laten schrijven naar Zuidvogels, mijn oude club. Dat lukte niet.'' Cikic kwam in contact met Romp en die haalde hem over om terug te keren naar Roda'46, waar hij twee jaar geleden een uitstekend seizoen kende. ,,Willem is mijn oude gymleraar. Ik twijfelde nog wel even toen ze degradeerden. Nu ga je van de hoofdklasse naar de tweede klasse. Dat is wel een grote stap terug. Nou ja, dan moeten we maar voor de titel gaan. Ik ben niet van plan om lang in de tweede klasse te spelen."

Prioriteiten

Romp heeft andere prioriteiten. ,,Voor mij is het het belangrijkst dat er wat rust komt in de club. Laten we eerst wat neerzetten zodat de mensen zich kunnen identificeren met de ploeg en dat ze de spelers kennen. Als de spelersgroep fungeert als een team en iedereen streeft hetzelfde doel na, dan kun je kijken of we ook daadwerkelijk om de bovenste plekken mee kunnen strijden. Dat is nu te ver weg. Eerst moeten we gaan bouwen."

PETER POS
© AD  - maandag 10 juli 2017