Een half uur goed voetbal niet voldoende voor 3 punten tegen Victoria


Esadik zorgde voor de 1-0
 


Theoretisch had Roda zaterdag nog een kleine kans om serieus mee te doen voor het kampioenschap. Maar dan zouden de andere uitslagen gunstig moeten zijn en moest er sowieso zelf gewonnen worden van koploper Victoria 1893…

Het eerste half uur zag het er naar uit dat Roda een makkelijke middag zou hebben. Er werd goed gecombineerd en Victoria had eigenlijk niets in te brengen. Enige smetje op het goede spel was dat er slechts 1 keer gescoord werd. Dit was dan wel een hele fraaie treffer: Sharif maakte met een omhaal de verdiende 1-0.

Er leek geen vuiltje aan de lucht. Totdat er een op zijn zachtst gezegd discutabele penalty aan Victoria werd gegeven. Doelman Jaap de Greef, die voor het eerst na zijn blessure weer een volledige wedstrijd keepte, was kansloos en plots stond er 1-1 op het bord.

Of het door de goal kwam of het feit dat meerdere goede kansen weer niet benut werden, feit is dat Roda eigenlijk nooit meer het niveau van het eerste half uur haalde. Hoewel Victoria helemaal geen grote kansen kreeg, werden de mogelijkheden voor Roda in de tweede helft ook steeds schaarser.

Trainer Romp: “Na die 1-1 leek het toch alsof er weer wat angst in de ploeg sloop. We begonnen heel sterk. Daarom is het zo jammer dat je de kansen niet benut en in de eerste helft met 3-0 of 4-0 voorstaat. Nu kwam Victoria met die penalty terug in de wedstrijd. Maar nog is dat geen excuus om qua niveau zo ver terug te vallen.”

Omdat Victoria met nog vijf wedstrijden te gaan op 7 punten blijft en Geinoord zelfs uitliep tot 8 punten, moet Roda normaal gesproken genoegen nemen met nacompetitie. Zorgen dat we het seizoen goed eindigen met een fitte ploeg.

Volgende week speelt Roda uit tegen FC Almere. Thuis werd hier overtuigend van gewonnen, maar ook Almere is nog volop in de race voor het kampioenschap.