Geen promotie voor Roda’46 Zat1

Na een wedstrijd is Roda’46 Zat1 al kansloos in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. Het Rotterdamse XerxesDZB was te sterk en won terecht met 0-3.

Na afloop was er niet alleen teleurstelling in het kamp van Roda’46, maar ook berusting.  De Rotterdammers hadden de mannen van vertrekkend trainer Koen Janssen op alle fronten afgetroefd. Vooral op fysiek gebied en snelheid moesten de Leusdenaren het afleggen.

In het begin van de ontmoeting leek Roda’46 overlopen te worden. XerxesDZB ging fel uit de startblokken. Via de twee supersnelle vleugelaanvallers werd Roda onder druk gezet. Gelukkig voor de thuisclub waren hun voorzetten niet van dezelfde kwaliteit als hun snelheid, zodat er geen echt grote kansen ontstonden.

Toen de Rotterdamse storm na een kwartier enigszins was gaan liggen kreeg Roda wat meer vat op de bezoekers. XerxesDZB bleef weliswaar de betere ploeg, maar de thuisclub kon wat meer aan aanvallen denken. Ondanks de aanvallende aspiraties en het betere spel kreeg XerxesDZB niet veel uitgespeelde mogelijkheden. Maar ook Roda kon niet in de buurt van het vijandige doel komen.

Na de pauze ging het snel. Dave van der Steen, de bonkige spits van XerxesDZB, kopte na zes minuten fraai raak. Twee minuten later was het opnieuw Van der Steen die raak kopte. Deze keer kreeg hij de bal wat gelukkig op het hoofd en riekte het naar buitenspel, maar het stond wel 0-2.

Koen Janssen, de vertrekkende coach van Roda’46, besloot Katshima in te brengen voor Jeff van de Bult, een aanvaller voor een verdediger. De thuisclub moest immers tenminste gelijkspelen om nog kans te maken op promotie.

Nog voordat de tweede helft halverwege was werd het echter 0-3 door Bradley El Idrissi en was het duel gespeeld. De Rotterdamse club was nog een paar keer dicht bij een doelpunt, maar doelman Thijs Janssen hield zijn doel verder schoon.

Roda’46 Zat1  is door de nederlaag uitgeschakeld in de nacompetitie. Wat rest is zaterdag een uitwedstrijd bij asv Dronten. Voor Roda staat er niets meer op het spel. De spelers namen zich echter voor om de sportieve plicht te doen, om hun trainer een waardig afscheid te geven.