Het zit Roda Zat1 niet mee tegen Volendam

Joey Koetsier scoorde op schitterende wijze de 1-0

De Zaterdag1 van Roda’46 zit in de hoek waar de klappen vallen. Het zit de ploeg de laatste weken niet mee. Het voetbal oogt niet slecht, maar er worden elke week fouten gemaakt, waardoor op een schlemielige manier wordt verloren. Ook tegen Volendam waren het weer persoonlijke missers die zorgden dat de mannen van trainer Jan Veldhuizen na negentig minuten met lege handen stonden.

Volendam was afgelopen zaterdag in Leusden technisch de betere ploeg. Het was misschien wel het beste team, waartegen Roda dit seizoen had gespeeld. Maar de thuisploeg compenseerde dat met veel inzet, waardoor zich een ontmoeting ontwikkelde tussen twee gelijkwaardige ploegen.

Roda’46 kwam al snel op voorsprong door een schitterende goal van Joey Koetsier. Met een fraaie omhaal scoorde hij de 1-0. Niet veel later had Jaimy Wilken de standmoeten verdubbelen. Hij ging alleen op het doel van Volendam af. Zijn slordige inzet verdween hoog over het doel.

Vlak voor de pauze kwamen de bezoekers op gelijke hoogte toen doelman Mischa Claassen onnodig ver uit zijn doel kwam. Volendam maakte vakkundig gebruik van het buitenkansje, 1-1.

Precies halverwege de tweede helft kwam Volendam op 1-2. Dat was het sein voor Roda om te jagen op de gelijkmaker. Mogelijkheden kwamen er zeker. In de laatste vijf minuten van het duel kreeg Roda nog twee goede kansen. Een klein beetje geluk ontbrak echter voor Roda. Het bleef daardoor 1-2.

Komende dinsdag (18 oktober om 20.30 uur) oefent Roda’46 Zat in Leusden tegen SV Zeist.