Matig Roda pakt op de valreep punt tegen De Bilt


Met een spectaculair scoreverloop pakte Roda zaterdag afgelopen weekend op de valreep een gelijkspel. Jaimy Wilken (foto) maakte vlak voor de tijd de 3-3, nadat Roda al in de eerste helft op een 0-3 achterstand was gekomen.

Roda had deze week behoorlijk wat tegenslag: keeper Jaap de Greef en Guido den Daas raakten geblesseerd en zijn waarschijnlijk enige tijd uit de roulatie. Ook Menno Majolee is afwezig, hij is voor een paar maanden naar Zuid-Afrika om daar stage te gaan lopen en tijdens de wedstrijd kwam hier Daan Banning bij. Hij moest per brancard het veld verlaten.

Het begin was zuur, vooral voor keeper Bas van den Hoek, die tegen de zon inkijkend al in de eerste minuut een lange bal verkeerd inschatte. Roda had het moeilijk tegen FC De Bilt, dat stug verdedigde en er heel kort op zat bij balverlies. Het lukte Roda maar moeilijk om grote kansen af te dwingen. Aan de andere kant was het in de 21e minuut wel raak: 0-2 en Roda ging een lastige middag tegemoet. Het tempo in de Roda aanvallen bleef laag en toen De Bilt in de 35e minuut vanuit de omschakeling 0-3 maakte, gaven weinigen nog iets voor de kansen van Roda. Een penalty vlak voor rust, die werd benut door Jamal Lachkar, zorgde ervoor dat Roda met een 1-3 achterstand de rust in ging.

In de tweede helft moest Roda nog meer de aanval zoeken. Trainer Romp zag zijn ploeg in de tweede helft beter voetballen, maar tot heel veel grote kansen leidde dit niet. Met opnieuw een (terechte) penalty kwam Roda op 2-3 en was er opeens weer uitzicht op minimaal een punt. Roda kwam goed weg toen de scheidsrechter de 2-4 van De Bilt om niet geheel duidelijke reden afkeurde. Roda leefde nog en bleef op zoek naar de gelijkmaker.

Vlak voor tijd viel de 3-3 van Jaimey Wilken. Gezien het scoreverloop een opluchting, maar slechts weinigen waren tevreden met het gelijkspel. Zeker omdat later bleek dat veel concurrenten om de bovenste plaatsen ook punten hadden verloren. Met een volle ziekenboeg en enkele spelers uit vorm is er voldoende werk aan de winkel voor trainer en staf. Volgende week wacht de lastige tegenstander IJFC, dat verrassend won van koploper Victoria. Hopelijk kunnen we snel weer driepunters noteren zodat Roda in de race blijft voor de nacompetitie.