Ongelukkig verlies Roda zaterdag

Maties Heesbeen scoorde de 2-1

De rentree in de eerste klasse kon afgelopen zaterdag helaas niet gevierd worden met een driepunter.
Aalsmeer pakte met een 2-4 einduitslag de volle buit. Helaas speelde de arbiter, die op 2-1 een zeer
discutabele rode kaart gaf, een niet onbelangrijke rol.
Roda zaterdag begon aardig, maar mede doordat Aalsmeer iets fysieker ging spelen, zakte het niveau
wat terug. De 0-1 in de 28e minuut kwam dan ook niet geheel uit de lucht vallen. Er was wat
verwarring over een handsbal van de gasten, en zeer slordig uitverdedigen leverde de eerste goal op.
Een kleine tien minuten later was het geluk aan Roda-zijde. Een weliswaar hard geschoten vrije trap
van Freek werd door de keeper niet goed gepareerd en Roda trok de stand gelijk.
In de rust legde trainer Romp vooral wat verdedigende accenten. Een beter begin van de tweede helf
kon Roda zich niet wensen, want in de 47e minuut kopte Matties een corner van Jesper fraai binnen
en Roda stond op voorsprong. Roda speelde beter dan in de eerste helf en kreeg zelfs kansen op 3-1.
Er leek dan ook weinig aan de hand. Tot de 52e minuut. Een duikeling van Charif met een
tegenstander en wat irritatie die hierop volgde werd door de arbiter bestraf met een rode kaart voor
Roda.
Onterecht
Zowel tegenstander Aalsmeer (die het op hun eigen website uitlegde als struikelpartij) als
camerabeelden toonden aan dat de rode kaart onterecht was. De camera die stond opgesteld wordt
overigens vanaf heden gebruikt om wedstrijden te analyseren. Zeer handig voor de trainer en
leerzaam voor de spelers. Na de rode kaart wisselde Romp David voor Nigel en tien minuten later
Cedric voor Gilbert. Het leek een gouden wissel toen Cedric na een fraaie actie van Jesper met links
kon uithalen. Helaas pakte de keeper zijn inzet. Toen volgde 2 minuten die Roda de das om deden. In
de 71e minuut kwam Aalsmeer op 2-2 en amper een minuut later volgde na een fraai uitgespeelde
aanval de 2-3. Met tien man was Roda niet meer in staat het tij te keren. In de laatste minuut maakte
Aalsmeer nog de 2-4 en was het verzet definitief gebroken. Een teleurstellend begin in deze sterke
poule, al liet Roda wel zien het niveau aan te kunnen. Volgende week wacht om 15.00 uur de