Roda’46 pakt eerste punt in strijd tegen DTS Ede

Roda'46 viert feest nadat Jonathan Katshima de 3-2 heeft gescoord

Een kwartier voor tijd maakte DTS toch nog de gelijkmaker. Het werd uiteindelijk 3-3 en de teleurstelling was groot bij Roda’46. Toch mocht de Leusdense ploeg niet ontevreden zijn, want vooral in de eerste helft misten de tegenstanders een paar dotten van kansen.  Bij rust had het gemakkelijk 0-3 of 0-4 in het voordeel van de Edenaren kunnen zijn. Op grond van het spel in de tweede helft was het gelijkspel terecht.

Zowel Roda ’46 als DTS Ede streden om de eerste punten. Beide ploegen waren nog puntloos na twee competitieronden. Net als in de eerste twee wedstrijden begon Roda’46 Zat1 matig. De wedstrijd was nog maar net begonnen of de ploeg van Jan Veldhuizen keek tegen een achterstand aan. Ismael Antonio van DTS Ede snelde door de defensie. Zijn schot eindigde op de paal, maar werd via de rebound in eigen doel gewerkt door een Roda-verdediger,  0-1.

Beide ploegen wilden voetballen, waardoor zich eenlevendig due ontspon. De grootste kansen waren voor de bezoekers. Mike Molenaar en Ismael Antonio misten echter van dichtbij. Derhalve ging DTS Ede met slechts een 0-1 voorsprong aan de thee en daarmee mocht Roda de handen dichtknijpen.

Ook in het tweede bedrijf begon DTS Ede goed. Weer was het Antonio Ismael die scoorde, 0-2.De wedstrijd leek gespeeld, maar Roda herpakte zich snel.  Twee minuten na het doelpunt van DTS wist Anass Akharouid te scoren, 1-2. Dat was het sein voor de thuisclub om het initiatief te nemen. Dat resulteerde in de 60e minuut in de gelijkmaker van Mike Maas, die de bal schitterend aannam en direct raak schoot, 2-2.

Roda ’46 ging door en met opportunistisch spel werd DTS Ede overvleugeld. Dat het 3-2 werd was het logische gevolg. In de 66e minuut werd een afgemeten voorzet vanaf links knap binnen gekopt door Jonathan Katshima, 3-2.

Een kwartier voor het einde zorgde Mike Molenaar toch nog voor de gelijkmaker. Hij schoot de bal binnen na een goed genomen corner, 3-3.