Roda’46 te sterk voor defensief Woudenberg

Het leek of Woudenberg alleen naar Leusden was gekomen om in de wedstrijd tegen Roda’46 Zat1 doelpunten te voorkomen. De Woudenbergen leunden naar achteren en probeerden compact te spelen. Aan aanvallen dachten de bezoekers nauwelijks . Het enige dat telde was het zo moeilijk mogelijk maken voor Roda’46.

De zaterdagploeg van Roda had het hier niet makkelijk mee. Natuurlijk had de brigade van trainer Koen Janssen een enorm veldoverwicht, maar grote kansen werden nauwelijks gen.creëerd. Wel speelden de Leusdenaren verstandig. Woudenberg kwam nauwelijks aan de bal en kreeg geen mogelijkheden om te counteren.

Voor de rust kwam Roda op 1-0 door Cedric Sangwa, die na een mooie combinatie van Mehmet Kaya en Nico van den Brom kon afronden.

In de tweede helft was het veldoverwicht van Roda’46 zo mogelijk nog groter. De thuisclub voerde het tempo op en speelde de verdediging van Woudenberg een paar maal knap uit. Roda was zo veel beter dan de tegenstander dat het eigenlijk wachten was op meer doelpunten voor de thuisclub. Het tweede Leusdense doelpunt kwam op naam van Thomas Heideman, die na een hoekschop van Cedric Sangwa fraai inkopte, 2-0.

Jermaine Cikic zorgde koppend voor de 3-0, waardoor Roda – ondanks de defensieve speelwijze van Woudenberg - toch ruim won.

Het vlaggenschip van de Leusdense zaterdagafdeling is aan een uitstekende reeks bezig. Achterin zit het goed dicht, terwijl de aanvallers er lustig op los scoren. Zestien goals maakte Roda in de afgelopen drie wedstrijden. Keeper Thijs Janssen- die aan het einde van dit seizoen stopt met voetbal – hoefde tijdens die duels geen enkele keer de bal uit het net te vissen.