Roda’46 Zat1 buit meerderheid niet uit

Hoe vreemd kan voetbal zijn? In de eerste helft speelde Roda goed tegen elf spelers van SVL. De Leusdense club kreeg zeker drie goede mogelijkheden. Nadat Baay van SVL een half uur voor het einde van de wedstrijd van het veld werd gezonden bakte Roda er niets meer van. In de laatste tien minuten van de ontmoeting konden de bezoekers uit Langbroek zelfs nog twee keer scoren, waardoor ze met de winst gingen strijken.

Roda begon sterk aan de ontmoeting tegen SVL. In het eerste half uur kreeg de ploeg van Jan Veldhuizen zeker drie goede mogelijkheden. De paal, de keeper en een speler op de lijn stonden een doelpunt echter in de weg. Pas vijf minuten voor het einde van het eerste bedrijf creëerden de bezoekers hun eerste goede aanval. Roda mocht daarom ontevreden zijn dat het bij rust nog 0-0 stond.

Na ongeveer een uur spelen leek Roda een handje geholpen te worden door SVL. Speler Baay trapte na en werd door scheidsrechter Kuijer van het veld gezonden. Hoe anders kan het gaan? SVL richtte zich op en werd sterker. Roda werd, ondanks de numerieke meerderheid, naar achteren gedrukt.

Tien minuten voor het einde zorgde Bastin Hofman met een rake kopbal voor 0-1. Roda trachtte nog wel terug te komen, maar het spel werd steeds onzorgvuldiger.  Oud Roda-speler Tomas Malolepszy maakte in blessuretijd zelfs nog de 0-2.