Roda’46 Zat1 in de gevarenzone na verlies van DTS Ede

Het degradatiespook komt steeds dichterbij voor de Zaterdag 1 van Roda’46. Zelf verloor de ploeg van trainer Jan Veldhuizen kansloos van DTS Ede, terwijl alle concurrenten punten pakten. Roda’46 zakt twee plaatsen op de ranglijst, waardoor we de Leusdense ploeg nu terugvinden op de twaalfde plaats. Gelet op het puntenaantal nog ruim boven directe degradatie, maar wel op een plek waar het team veroordeeld is tot het spelen van degradatie/promotiewedstrijden.

Op dit moment is er nog geen man overboord. Er moeten nog negen wedstrijden worden gespeeld en er staan nog vijf ploegen met 4 punten of minder verschil boven Roda’46. Alles is dus nog mogelijk, maar het  begint wel noodzakelijk te worden dat de roodzwarte brigade punten pakt.

In het duel met DTS Ede had Roda’46 weinig in te brengen. Eigenlijk brachten ze de Edenaren geen moment in de problemen. De Leusdense bezoekers creëerden geen enkele kans. Binnen een kwartier keek Roda tegen een achterstand aan, toen Mike Molenaar na een mooie aanval de openingstreffer scoorde, 1-0.

Na dit doelpunt bleef de thuisclub de bovenliggende partij. Ondanks enkele kansen kwam DTS Ede voor rust echter niet tot scoren.

Na de pauze ging Roda alles of niets spelen, waardoor de thuisclub veel ruimte kreeg bij de omschakeling. DTS Ede maakte daar geen gebruik van, waardoor het lang spannend bleef.  Pas in de 85e minuut maakte Anouar Tmim aan de onzekerheid een einde. Hij scoorde de 2-0.