Roda’46 Zat1 promoveert naar de 1e klasse

Na een jaar is Roda’46 Zat1 weer terug in de 1e klasse. In Rijswijk werd na verlenging met 1-3 gewonnen van Te Werve. De zege was meer dan terecht, maar Roda’46 kroop door het oog van de naald. In de zevende minuut van de extra tijd en tien seconden voor het eindsignaal van de scheidsrechter scoorde Jamal Lachkar toch nog de gelijkmaker. Hierdoor moest er een verlenging komen. Daarin maakte de ploeg van Willem Romp korte metten met de tegenstander, 1-3.

Roda’46 was heer en meester in Rijswijk. De tegenstander had weinig te vertellen. Eigenlijk creëerde de thuisclub gedurende het duel geen enkele kans. Toch kwamen zij op 1-0 toen een gemakkelijk gegeven vrije trap van een meter of 18 prachtig ingeschoten werd. Verder was het armoe troef wat de Rijswijkers lieten zien.

Het had droevig geweest als Te Werve er met de winst vandoor had gegaan. Maar het had niet veel gescheeld of het was toch gebeurd. Na het onverwachte en ook onverdiende doelpunt van de thuisclub was Roda’46 de kluts kwijt. Passes kwamen niet meer aan. Slordigheden kregen de overhand. De Leusdense ploeg kon nauwelijks een vuist maken.

In de tweede helft drongen de bezoekers wel wat meer aan, maar veel gevaar werd er niet gesticht. Pas halverwege het tweede bedrijf kwam verdediger Wesly van Ojen oog in oog te staan met de doelman van Te Werve. Zijn inzet ging over het doel.

De Rijswijkse ploeg hield zich ondertussen voornamelijk bezig met tijdrekken. Blessures duurden ontzettend lang. Een speler van Te Werve liep tegen een gele kaart aan omdat hij zich opzichtig liet vallen in het strafschopgebied. Toen hij even later doorliep op de Roda-keeper kon hij met rood vertrekken.

De tijd was de grootste vijand van Roda’46. Trainer Romp bracht Jesper van Dalen en Maties van Heesbeen in. Maties, eigenlijk een verdediger, werd geposteerd als spits.

In het laatste kwartier was het nog meer eenrichtingsverkeer. Er kwamen kansen voor Jamal Lachkar, Guido den Daas, Jermaine Cikic en Maties van Heesbeen, maar de bal wilde er niet in.

Na negentig minuten spelen gaf de scheidsrechter aan dat hij zeven minuten extra tijd ging bijtrekken. Ook in de extra tijd waren er weer mogelijkheden voor de Leusdense ploeg. Het bleef echter 1-0. Tot 10 seconden voor het einde: Jamal Lachkar speelde de bal vrij voor het doel. Zijn schot mislukte half, maar de bal verdween uiterst langzaam in het doel, 1-1.

De spelers van Te Werve lieten zich teleurgesteld achterover in het kunstgras vallen. Bij de Leusdense spelers en hun supporters (die in grote getalen naar Rijswijk waren gekomen) was het een explosie van blijdschap.

In de verlenging had Roda geen kind meer aan de teleurgestelde Rijswijkers. Jesper van Dalen scoorde de mooiste van de middag door van een meter of twintig de bal onhoudbaar in te schieten, 1-2. Even later was het 1-3 door opnieuw Jamal Lachkar.

De zege had in de resterende tijd nog veel hoger kunnen uitvallen. Te Werve was teleurgesteld en moegestreden. Roda’46 kreeg nog wat mogelijkheden, maar het bleef bij 1-3.

Na het laatste fluitsignaal barstte een Roda-feest los op het veld.