Roda’46 Zat1 vergeet te scoren bij Scherpenzeel

Roda’46 heeft de eerste bekerwedstrijd van het seizoen met 2-0 verloren van Scherpenzeel. Het verlies was niet volgens de krachtverhouding in het veld. Vooral in de eerste helft was Roda’46 de bovenliggende partij en creëerde de ploeg veel kansen. Het vizier stond echter (nog) niet op scherp.

Zowel Roda’46 als Scherpenzeel zijn afgelopen seizoen gepromoveerd naar de eerste klasse. Vanaf het begin van het duel toonde de Leusdense ploeg dat ze verder was dan de Scherpenzelers. De thuisclub werd ver naar achteren gedrukt en er kwamen legio mogelijkheden voor het team van trainer Willem Romp.
Ondanks het goede voetbal en de vele kansen scoorde Roda’46 Zat1 echter niet. Dat deed wel Scherpenzeel. Bij de eerste de beste uitbraak was het raak.  Ismail Ouaddouh benutte een penalty, nadat  Ali Edan in het strafschopgebied onreglementair gestuit werd, 1-0.

Ook na de pauze had Roda het beste van het spel, al had Scherpenzeel meer vat op de aanvallers van de bezoekers. De thuisclub speelde veel compacter, waardoor Roda’46 niet meer zoveel kansen kreeg als in de eerste helft.

In de blessuretijd waren een paar Roda-spelers niet attent bij een snelle ingooi. Ouaddouh profiteerde en scoorde de 2-0.