Roda Zat2 gaat verder in bekertoernooi

Brett Huurdeman was "Man Of The Match"

Na twee winstpartijen in de beker stond vandaag de wedstrijd tegen Valleivogels 2 op het programma, ook dit was weer een bekende tegenstander uit het vorige seizoen. Toen wist Roda 2x overtuigend te winnen, maar vandaag zal er weer een heel ander team op het veld staan. Valleivogels is altijd een lastige tegenstander voor Roda, dit komt voornamelijk door het fysieke spel wat zij op de mat leggen. Vandaag werd begonnen met Olaf, Wesley, Stefan, en Brett in de achterhoede, en Bas op de goal. Het middenveld werd gevormd met Rick, Jasper, en Bas B, en de voorhoede werd begonnen met Dion, Cas, en Cedric. Mo, Derek, en Niels en Adil van de A1 begonnen op de bank.

Roda begint goed aan de wedstrijd, en na het goede doorzetten in een duel wist Brett de bal bij Bas te krijgen, die vervolgens de bal  aan Jasper geeft. Na een mooie opening op Dion die een perfecte voorzet geeft op de inlopende Bas, die de bal vervolgens binnen schiet en 1-0 aantekend. Voor de 1-0 was Dion al eerder betrokken bij een aanval samen met Cedric. De 1-0 viel al in de 3e minuut, en Roda werd wat gemakzuchtig. Dat speelde Valleivogels in de kaart en gooide meer strijd in het spel, dat leverde na 15 minuten een vrije trap in op 15 meter van de goal. De Vogel nam de vrije trap zo snel dat Bas de goal even kwijt was en dacht dat de bal naast ging, maar de 1-1 was een feit.

Roda had het moeilijk in deze fase van de wedstrijd, en liet Valleivogels teveel voetballen. In deze fase schoot de spits van Valleivogels de bal op de lat, en Roda kwam nog goed weg. Zo af en toe kwam Roda er doorheen met de snelheid van Dion, die een goede indruk maakte. Valleivogels blijft vol doorgaan, en krijgt een goal in de schoot geworpen na niet goed uitverdedigen. Roda staat met 1-2 achter, en dat was nog niet veel voorgekomen. Na 33 minuten was er eindelijk weer een goede aanval van Roda, maar werd niet afgerond tot een goal. Maar in de 40e minuut was het dan eindelijk weer raak, het was weer Dion die een mooie voorzet afleverde, en die afgerond werd door Cedric.

Roda bleef in deze fase de druk houden op Valleivogels, en kwam veelvuldig via de zijkanten op met de snelle buitenspelers. Dat leidde ook de rode kaart in voor een speler van Valleivogels, hij was Cedric kwijt maar tikte hem nog net even op de hakken. De scheids was onverbiddelijk en trok direct rood, persoonlijk vond ik dit zwaar bestraft. In de rust werden de spelers toegesproken door Jakob, en hij was niet tevreden over het getoonde spel van Roda in de eerste helft.

In de 2e helft kwam Niels erin voor Wesley, Mo voor Rick, en Derek was al ingevallen voor Olaf, en Adil kwam voor Cas. Door de rode kaart zou er meer ruimte komen voor de backs van Roda, het balbezit was ook veelvuldig voor de rood zwarten, en het spel werd beter. Na 57 minuten gaf Mo een mooie pass op Bas B die de 3-2 binnen kon schieten, het ging een stuk beter dan in het eerste bedrijf. Een vrije trap voor Roda werd genomen door Bas B, keeper kon de bal net naast tikken. Uit de corner werd helaas niet gescoord en het bleef 3-2. Dion maakt een rusch vanaf het middenveld, en wordt tot 2x toe aangetikt, maar het blijft ongestraft. In de 84 minuut nog wel een mooie aanval maar geen goal. Adil kreeg een levensgrote kans maar raakt de paal, tot woede van de grensrechter van Valleivogels. Hij vlagde voor buitenspel voor Adil, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Valleivogels raakte hierdoor geïrriteerd, en pakte een 2e rode kaart in de 88e minuut voor opmerkingen richting de goed leidende scheidsrechter.

Vandaag was het spel niet goed genoeg voor hoofdklasse niveau mannen, beleving en de wil was er in ieder geval wel. Volgende week Ajax 2  op het programma, dat is een mooie tegenstander om de competitie mee te beginnen.

Vandaag was BrettHuurdeman de Man of The Match, hij was weer onvermoeibaar en zat er vol bovenop.