Roda Zat2 in de slotfase alsnog zonder punten

Man of the Match was Christian van den Berg

Na de comeback vorige week tegen RKAV Volendam (3-1 achter en toch 3-3 spelen) zit het met de veerkracht wel goed bij Roda. Vandaag spelen zowel 1 als 2 tegen WV-HEDW uit Amsterdam, en de mannen van 2 waren klaar voor deze ontmoeting. Volgens bronnen was dit de kampioen van vorig seizoen in de reserve hoofdklasse, dus dat belooft een mooi potje voetbal te worden.

De aanloop naar de wedstrijd bracht nog wel even wat onrust, door de blessure van Jaap moest Bas bij 1 op de goal. Maar wie gaat er dan keepen bij het 2e vlaggenschip van de club. Na druk overleg tussen diverse personen kwam vrijdagavond laat het antwoord, Christian van den Berg moest het doel van 2 gaan verdedigen. Christian heeft vorig seizoen ook al een paar keer bij 2 gekeept, dus hij is niet onbekend bij de spelersgroep.

Door de blessures bij zowel 1 als 2 moest er ook weer geleend worden bij de JO19-1, Joeri Mossink werd bij 2 gevoegd, en Morten Endert van de JO19-2 zou ook meedoen, maar om een of andere reden ging dat niet door. Zo hadden we maar de beschikking over twee wissels, maar de JO19-1 speelde ook thuis en zou bijspringen als het moest. Vandaag dus Christian op de goal, en Derek, Wesley, Stefan, en Brett stonden in de achterhoede, Joeri, Rick, Igor, en Bas B op het middenveld. De spitspositie werd ingevuld door Cas en Dion.

Roda begint goed aan de wedstrijd, en heeft veel de bal in bezit. WV-HEDW laat in het begin nog niet zijn tanden zien, en laat Roda toch wel het spel maken. Na 15 minuten spelen was er eigenlijk van beide kanten nog geen mogelijk geweest om de score te openen, en de wedstrijd was in balans. Na 20 minuten moet helaas Brett met een hamstringblessure het veld verlaten, hij had toch teveel last om door te spelen. Koen werd ingebracht op de linksback positie, maar dat moet geen probleem zijn met zijn ervaring. Joeri speelt een prima wedstrijd op een toch iets andere positie dan hij gewend is, maar gaat vol de duels aan en veroverd veel ballen. De scheidsrechter vond echter dat Joeri bij het veroveren van de bal een overtreding had gemaakt, en gaf hem onterecht de gele kaart. Bas als aanvoerder had al een keer wat gezegd over het matige optreden van de leidsman, en bij een volgende opmerking kreeg ook Bas geel.

De rust werd ingegaan met een 0-0 stand, en Roda had een prima eerste helft op de mat gelegd. Igor mocht 45 minuten spelen, en daar kwam Mo voor in de plaats. Robert had inmiddels geshopt bij de JO19-1, en daar kwamen 2 spelers die waren gewisseld bij ons voor een invalbeurt. De 2e helft begon Roda weer goed aan de wedstrijd, een vrije trap wordt gekeerd door de keeper, en er volgden 3 corners. Daaruit werd jammer genoeg niet gescoord. Dion werd nog even onderuitgehaald wat ook bestraft werd met een gele kaart. Dan komt er een weer een moment voor de scheidsrechter, Wesley verdedigt op correcte wijze met een sliding, en verwerkt de bal tot corner. De scheids zag hier een penalty in tot ieders verbazing, zelfs bij de tegenstander waren ze verrast. Zoals zo vaak wordt een onterechte penalty niet benut, en vandaag was dat ook het geval. De penalty werd op prachtige wijze klemvast gepakt door Christian, en het bleef 0-0.

Stefan krijgt ook nog een gele kaart, maar niemand weet eigenlijk waarom, Stefan had geen overtreding gemaakt en heeft ook niets gezegd. Roda komt er wel een paar keer met de snelheid van Dion uit, maar dan was de grensrechter er nog die een paar twijfelachtige vlagsignalen afgaf. Ik weet niet beter dan dat je moet wachten tot de bal beroerd wordt door de speler in buitenspelpositie, en je dan pas mag vlaggen hiervoor. Maar de grens vlagt direct bij het spelen van de bal, en de scheids nam het ook nog klakkeloos aan. Met nog 10 minuten te spelen leek het op een 0-0 te gaan uitdraaien, maar in de 85e minuut moest Roda dan toch de 0-1 incasseren. Roda rechtte nog wel de rug, en bleef het proberen, Stefan werd als extra spits naar voren gestuurd maar dat mocht niets meer veranderen aan de onterechte 0-1. Mannen ondanks het verlies hebben jullie een prima wedstrijd gespeeld, en kregen nog lovende worden van de aanvoerder van WV-HEDW. De meeste gepromoveerde ploegen gaan terug hangen zei hij, maar jullie willen wel voetballen.

Vandaag was Christiaa Man of The Match, niet alleen om de gepakte penalty, maar hij heeft de hele wedstrijd goed meegevoetbald.